Rozdiel medzi CNC obrábaním a 3D tlačou

- 2022-05-10-

Rozdiel medzi CNC obrábaním a 3D tlačou

Kvalita povrchu CNC obrábaných dielov je často vyžadovaná použitím dielov. Napríklad mnohé časti vyžadujú vysokú tvrdosť povrchu, ako sú lisovacie časti formy. Kvalita povrchu má spĺňať funkčné požiadavky dielov.
Pri hrubovaní zvážte ponechanie dostatočnej a primeranej rezervy na dokončovanie;

Počas dokončovania by sa malo zvoliť správne umiestnenie základnej roviny a mala by sa zvoliť primeraná postupnosť spracovania, materiál nástroja a rezné parametre, aby sa zabezpečila konečná kvalita produktu. CNC obrábanie je procesná metóda na obrábanie dielov na CNC obrábacích strojoch. Procesné pravidlá spracovania CNC obrábacích strojov a tradičného spracovania obrábacích strojov sú vo všeobecnosti konzistentné, ale došlo aj k významným zmenám. Metóda obrábania, ktorá využíva digitálne informácie na riadenie posunu dielov a nástrojov. Je to efektívny spôsob, ako vyriešiť problémy rôznych vymeniteľných dielov, malých sérií, zložitých tvarov a vysokej presnosti a realizovať efektívne a automatické spracovanie.

Kvalita povrchu CNC obrábaných dielov ovplyvňuje použitie dielov a diely s chybným povrchom ovplyvňujú výkon dielov. CNC obrábanie vykonáva riadiaci systém na vydávanie pokynov, aby nástroj vykonával rôzne pohyby, ktoré spĺňajú požiadavky, a na vyjadrenie tvaru a veľkosti obrobku a iných technických požiadaviek a požiadaviek technológie spracovania vo forme čísel a písmen. Vo všeobecnosti sa vzťahuje na proces obrábania dielov na CNC obrábacích strojoch. S cieľom zlepšiť stupeň automatizácie výroby, skrátiť čas programovania a znížiť náklady na CNC obrábanie bola vyvinutá a používaná séria pokročilých technológií CNC obrábania aj v leteckom priemysle. Napríklad malá prasklina na povrchu dielu sa po použití pravdepodobne rozšíri a nakoniec spôsobí zlomenie dielu.
CNC obrábanie bude mať určité obmedzenia. Niektoré zložitejšie prototypy sa nedajú spracovať, zatiaľ čo obmedzenia 3D tlače sú veľmi nízke, bez ohľadu na to, ako zložité sa dajú prototypy spracovať.
CNC spracované prototypy sú drahšie ako 3D tlač.
V skutočnosti 3D tlač nie je taká dobrá ako CNC spracovanie, pokiaľ ide o tlač celého kusu, najmä pri veľkých kusoch je to vo všeobecnosti ťažké dosiahnuť pomocou 3D tlače, ale CNC spracovanie tento problém nemá.
3D tlač umožňuje bezproblémové spracovanie vašich nápaditých diel alebo produktov a ich vystavenie pred vami, pričom CNC spracovanie má viac výhod v hospodárnosti a pri výrobe prototypov vo veľkom meradle.