Prečo je obrábanie plastov čoraz populárnejšie?

- 2022-05-07-

Prečo je obrábanie plastov čoraz populárnejšie?
 
Spracovanie plastov je nový biznis, ktorý sa v spracovateľskom priemysle objavil v posledných rokoch. Tento podnik je založený na spracovaní plastov a prevádzkuje všetky aspekty plastových výrobkov. Ako dôležitá súčasť strojového spracovania zohráva obrábanie plastov významnú úlohu pri výrobe plastových výrobkov. Prečo je teda obrábanie plastov čoraz obľúbenejšie?

1. Vysoký stupeň inteligencie
Pretože produkt odlievacej fólie vyžaduje, aby mal plast jednotnú hrúbku a hladký povrch, má tiež vysoké požiadavky na dizajn formy. . Obrábanie plastov využíva počítačovú simulačnú technológiu na pomoc pri navrhovaní termoplastických foriem na výrobu prevodov v tuhom stave, používa trojrozmerný modelovací softvér Pro/E na vytváranie deliacich plôch a foriem s konkávnymi a konvexnými dutinami a navrhuje štruktúru častí foriem, systém odlievania a chladenie. systém. Softvér je simulovaný a optimalizovaný a vytvoril sa dobrý efekt.
2. Efektívna úspora času
Pretože v procese spracovania plastov je veľa ovplyvňujúcich faktorov, ako je teplota, tlak, umiestnenie brány, čas chladenia atď., tieto faktory majú vplyv na kvalitu hotového plastového výrobku a medzi ovplyvňujúcimi faktormi existujú interakcie. ako sú dávkové experimenty. , Ručný výpočet Výber parametrov spracovania plastov si vyžaduje veľa času, pracovnej sily a materiálnych zdrojov. Technológia simulácie obrábania dokáže realizovať multiparametrovú dynamickú simuláciu a presnejšie zobraziť proces a výsledky spracovania plastov. Zvyčajne sa používa na úpravu parametrov spracovania plastov, čo efektívne šetrí čas spracovania.
3. Kvalita hotového výrobku je lepšia
Proces tvarovania tenkostenných plastových výrobkov je náchylný na deformáciu zmršťovaním, deformáciu deformácie a iné problémy. Účinok lisovania nesúvisí len s vlastnosťami materiálu, ale aj so štruktúrou formy a procesnými parametrami. Simulácia výroby obrábania môže realizovať obrazovú simuláciu spustenia kalandra, nastavenie rozstupu, nastavenie teploty, kompenzáciu kríženia osi a ďalšie procesy a kvalita hotových výrobkov sa výrazne zlepšila.
V posledných rokoch je priemysel plastových výrobkov čoraz tvrdší, takže mnohé závody na spracovanie plastov začali zavádzať nové technológie a zvyšovaním technologickej pridanej hodnoty výrobkov sa dostali do čela v tvrdej konkurencii na trhu. Vznik obrábania plastov účinne poháňa pokrok a rozvoj priemyslu spracovania plastov a v budúcnosti sa bude viac využívať.