Ako zlepšiť kvalitu obrobku pri štvorosovom cnc obrábaní?

- 2022-05-06-

Ako zlepšiť kvalitu obrobku pri štvorosovom cnc obrábaní?


Pri výbere výrobcu CNC spracovania by sme okrem cenového faktora mali venovať väčšiu pozornosť kvalite obrobku, pretože kvalitný obrobok bude odolnejší a prinesie vyššie výhody. Ako teda zlepšiť kvalitu obrobku pri štvorosovom CNC obrábaní?
1. Pred vykonaním štvorosového cnc obrábania sa odporúča použiť kalibračný prístroj na kontrolu, či nástroj pracuje v rámci prípustného rozsahu tolerancie. Pred spracovaním je potrebné hlavu frézy a uzamykaciu trysku vyfúkať vzduchovou pištoľou alebo utrieť handričkou, aby ste namontovali frézu, inak bude ovplyvnená presnosť a kvalita.

2. Pri obrábaní obrobkov štvorosovým cnc by mal byť prehľadný celkový zoznam programov vrátane modelu, názvu, názvu programu, obsahu spracovania, veľkosti nástroja, posuvu, najmä bezpečnej dĺžky držiaka nástroja, rezervovanej rezervy pre každý program a kontrolka. Aby bolo jasne povedané.

3. Zoznam obrobkov na CNC obrábanie by mal byť v súlade so smerom referenčného uhla označeným formou a potom skontrolujte horný 3D výkres, najmä obrobok, ktorý bol vyvŕtaný na prepravu vody, musí skontrolovať, či je 3D výkres a úroveň na obrobok je konzistentný.

4. Pred spracovaním musíte pochopiť obsah procesu CNC obrábania, proces musí byť sprevádzaný 2D alebo 3D mapami a musia byť označené šesťstranné údaje „dĺžka X, šírka Y, výška Z“ a Hodnota "Z" musí byť označená ako plochá. , čo je vhodné pre technikov na kontrolu správnosti údajov po spracovaní. Ak existuje tolerancia, mali by sa uviesť údaje o tolerancii.

5. Pri rozumnom používaní štvorosových CNC obrábacích nástrojov je potrebné starostlivo rozlišovať medzi spracovaním oceľových a medených materiálov a či je zvyšné množstvo hladkého noža primerané, aby sa zabezpečila hladkosť obrobku a dlhšia životnosť náradia.

6. Pri procese upínania dbajte na to, či sa názov a model CNC obrábaného obrobku zhoduje so zoznamom programu, či sa zhoduje veľkosť materiálu, či je dostatočne vysoká upínacia výška a počet použitých strmeňov.

7. Rýchlosť štvorosového cnc spracovania musí byť prísne kontrolovaná technickými operátormi a rýchlosť F a rýchlosť vretena S by mala byť primerane upravená. Keď je rýchlosť F vysoká, vreteno S by sa malo zrýchliť. Rýchlosť posuvu musí byť nastavená v rôznych oblastiach. Po opracovaní bez problémov skontrolujte kvalitu, potom môže byť proces obrábania štvorosového CNC dokončený.