Základné charakteristiky, postup a opatrenia pri spracovaní foriem

- 2022-05-06-

Základné charakteristiky, postup a opatrenia pri spracovaní foriem

Spracovanie zápustkami sa týka spracovania tvárniacich a strižných nástrojov vrátane výsekových nástrojov a zápustiek. Forma sa zvyčajne skladá z hornej formy a spodnej formy, materiál sa formuje pôsobením lisu a oceľová doska je umiestnená medzi hornou formou a spodnou formou. Po otvorení lisu sa získa obrobok určený tvarom matrice alebo sa odstráni zodpovedajúci šrot. Obrobky veľké ako prístrojové dosky automobilov a malé ako elektronické konektory môžu byť tvarované pomocou foriem. Progresívna matrica sa týka súboru foriem, ktoré môžu automaticky presúvať spracovaný obrobok z jednej stanice do druhej a získať tvarované diely na druhej stanici. Technológia spracovania matrice zahŕňa: štyri posuvnú matricu, vytláčaciu matricu, zloženú matricu, vysekávací matricu, progresívnu matricu, raziacu matricu, matricu na vysekávanie atď.

Základné charakteristiky spracovania foriem: 1. Vysoká presnosť spracovania. Dvojica foriem sa zvyčajne skladá z vonkajšej formy, samčej formy a rámu formy, pričom niektoré z nich môžu byť viacdielne rozdelené moduly. Preto kombinácia hornej a dolnej formy, kombinácia vložiek a dutín a kombinácia modulov, to všetko vyžaduje vysokú presnosť obrábania. 2. Tvar a povrch sú zložité. Niektoré výrobky, ako sú automobilové panely, časti lietadiel, hračky a domáce spotrebiče, majú tvarovaciu plochu zloženú z rôznych zakrivených plôch, takže povrch dutiny formy je veľmi zložitý. Niektoré povrchy sú spracované matematickými výpočtami. 3. Malé dávky. Výroba foriem nie je hromadná a často sa v mnohých prípadoch vyrába len jeden pár. 4. Existuje veľa procesov. Frézovanie, vyvrtávanie, vŕtanie, vystružovanie a závitovanie sa vždy používa na obrábanie v zápustkách. 5. Opakujte výrobu. Forma má dlhú životnosť. Keď životnosť dvojice foriem prekročí jej životnosť, je potrebné vymeniť nové formy, preto sa výroba foriem často opakuje. 6. Spracovanie kópií. Výroba formy niekedy nemá výkresy ani údaje a reprodukcia a spracovanie sa musí vykonávať podľa skutočného objektu. To si vyžaduje vysokú presnosť imitácie a žiadnu deformáciu.

Spracovanie foriem a tok spracovania: 1. Spracovanie spodného povrchu, záruka kapacity spracovania; 2. Zarovnanie vzťažného bodu, skontrolujte 2D prídavok a 3D obrys; 3. Hrubé opracovanie 2D a 3D obrysu, neinštalačné a nepracovné spracovanie roviny; 4. Pred polodokončením zarovnajte bočnú referenčnú plochu, aby ste zaistili presnosť; 5. Polodokončovanie 3D obrysu a 2D, polodokončovanie rôznych vodiacich povrchov a vodiacich otvorov, dokončovanie rôznych inštalačných povrchov a ponechanie príspevku na dokončovací proces Referenčný otvor a referenčná rovina výšky, zaznamenávanie údajov; 6. Skontrolujte a skontrolujte presnosť obrábania; 7. Proces inlay montéra; pred dokončením zarovnajte referenčnú rovinu referenčného otvoru procesu, skontrolujte prídavok vložky; 8. Dokončovací obrys 2D a 3D, dierovanie obrysu a polohy otvoru, dokončovacieho vodiaceho povrchu a vodiaceho otvoru, základný otvor procesu dokončovania a výškový základ; 9. Skontrolujte a znova skontrolujte presnosť obrábania.

Záležitosti, ktoré si vyžadujú pozornosť: 1. Proces je stručný a podrobný a obsah spracovania by mal byť čo najviac reprezentovaný číslami; 2. Osobitný dôraz by sa mal klásť na kľúčové body a ťažkosti spracovania; 3. Je potrebné kombinovať spracované časti, aby sa proces jasne vyjadril; 4. Keď je potrebné vložku spracovať samostatne Pri obrábaní dbajte na technické požiadavky na presnosť obrábania; 5. Po kombinovanom obrábaní by mali byť doštičky, ktoré je potrebné spracovať oddelene, nainštalované s požiadavkami štandardu na nezávislé obrábanie počas kombinovaného obrábania; 6. Pružiny sa pri obrábaní foriem ľahko poškodia, preto zvoľte dlhšiu únavovú životnosť Dlhé pružiny.