Hlavné typy spracovania plastových foriem

- 2022-04-18-

Hlavné typy spracovania plastových foriem


Plastová forma je skratka pre kombinovanú formu na vytláčanie, vstrekovanie, lisovanie, vyfukovanie a tvarovanie s nízkou penou. Koordinované zmeny formy konvexnej, konkávnej formy a pomocného formovacieho systému môžu spracovať sériu plastových dielov s rôznymi veľkosťami a tvarmi.
Plastové formy sú matkou tohto odvetvia a teraz nové verzie produktov budú zahŕňať plasty. Aby sa zlepšili vlastnosti plastov, musia sa do polyméru pridať rôzne pomocné materiály, ako sú zmäkčovadlá, stabilizátory, plnivá, mazivá, farbivá atď., aby sa z nich stal plast s dobrým výkonom.
Aké sú teda hlavné typy spracovania plastových foriem?
1. Vstrekovanie: Vstrekovanie je spôsob spracovania plastovej formy. Roztavený plast sa vstrekuje do foriem plastových výrobkov tlakom a rôzne plastové diely sa získavajú ochladzovaním. Na vstrekovanie sú určené mechanické vstrekovacie stroje. Najčastejšie používaným plastom je polystyrén.
2. Vstrekovanie kaučuku: Vstrekovanie kaučuku je metóda spracovania plastovej formy, pri ktorej sa vstrekuje guma priamo do modelu z hlavne. Výhodou vstrekovania gumy je to, že hoci ide o prerušovanú operáciu, cyklus formovania je krátky, efektívnosť výroby je vysoká, kroky prípravy polotovaru sú eliminované, náročnosť na prácu je malá a kvalita produktu je vynikajúca.
3. Formovanie: Výsledný tvar je zvyčajne konečný produkt a nevyžaduje žiadne ďalšie spracovanie pred inštaláciou alebo použitím ako výrobok. Mnohé detaily, ako sú závity, rebrá, náliatky, môžu byť vytvorené v jednej operácii vstrekovania.
Vyššie uvedené sú tri aspekty spracovania plastových foriem, o ktoré sa chcem dnes podeliť, len pre informáciu.