Ako hodnotiť kvalitu spracovania foriem?

- 2022-04-18-

Ako hodnotiť kvalitu spracovania foriem?


Spracovanie formy sa vzťahuje na spracovanie tvárniacich a vysekávacích nástrojov. Okrem toho zahŕňa strižné matrice a vysekávacie matrice. Technológia spracovania lisovníc zahŕňa: vysekávacie lisovnice, lisovacie polotovary, kompozitné lisovnice, vytláčacie lisovnice, štvorhranné lisovnice a progresívne lisovnice, lisovacie lisovnice, vysekávacie lisovnice atď. Ale bez ohľadu na to, v ktorom odvetví sa nachádza, kvalita je vždy jednou z otázky, ktoré chceme zvážiť, a je to len obmedzená úvaha. Je to tiež viac ako v odvetví, ktoré zahŕňa bezpečnosť života, kvalita je vždy na prvom mieste, nie je na výber. .
Mnoho ľudí hovorí, aká dobrá je kvalita spracovania foriem? V akých aspektoch sa však môže kvalita prejaviť intuitívne, aby sme jasne videli, ako dobre sa dá intuitívne prepojiť kvalita tejto formy? Rozmerová stabilita a zhoda výrobku vyrobeného formou, povrchová úprava výrobku a miera využitia materiálu výrobku môžu odrážať kvalitu samotnej formy.
1. Životnosť: za predpokladu zabezpečenia kvality výrobku, počtu pracovných cyklov, ktoré môže forma absolvovať alebo počtu vyrobených dielov.
2. Použitie a údržba formy: či je vhodné ju používať, či je ľahké ju demontovať a či môže byť pomocný čas výroby čo najkratší.
3. Náklady na údržbu a cyklus údržby: Dĺžka cyklu údržby formy a náklady na údržbu sú tiež zahrnuté v hodnotení kvality formy
To je jeden z dôvodov, prečo sa otestovať v atmosfére kvality spracovania formy. Kvalitu formy môžete poznať z týchto dôvodov.