Aké sú výhody technológie CNC obrábania? Aké sú zručnosti programovania CNC obrábania?

- 2022-04-06-

Aké sú výhody technológie CNC obrábania? Aké sú zručnosti programovania CNC obrábania?
V procese obrábania CNC obrábacieho centra je veľmi dôležité zabrániť kolízii CNC obrábacieho centra pri programovaní a obsluhe obrábania. Pretože cena CNC obrábacieho centra je veľmi drahá, pohybuje sa od stoviek tisíc juanov po milióny juanov, aké sú jej výhody?
â‘  CNC obrábanie nevyžaduje zložité nástroje. Ak chcete zmeniť tvar a veľkosť dielu, stačí upraviť program spracovania dielu, ktorý je vhodný pre vývoj a úpravu nového produktu.
„Kvalita CNC obrábania je stabilná, presnosť obrábania je vysoká a opakovateľnosť je vysoká, čo je vhodné pre požiadavky na obrábanie vysoko presných výrobkov.
â‘¢ V prípade hromadnej výroby je efektívnosť výroby vysoká, čo môže skrátiť čas na prípravu výroby, nastavenie obrábacieho stroja a kontrolu procesu.
Dokáže spracovať zložité profily, ktoré je ťažké spracovať konvenčnými metódami, a dokonca spracovať niektoré nepozorovateľné časti spracovania.
Pretože CNC obrábacie centrum je drahé, náročné na údržbu a drahé, kolízia pri prevádzke CNC obrábacieho centra má mnohokrát určité pravidlá, ktorým sa dá predísť. Napríklad zvládnutie niektorých programovacích zručností v oblasti cnc spracovania, pretože programovanie je kľúčovou súčasťou spracovania cnc, zlepšenie programovacích zručností môže do značnej miery zabrániť niektorým zbytočným kolíziám.
, Zvládnite programovacie zručnosti cnc obrábacieho centra, môžete lepšie zlepšiť efektivitu spracovania, kvalitu spracovania a vyhnúť sa zbytočným chybám pri spracovaní. Vyžaduje si to neustále zhŕňanie skúseností a zlepšovanie sa v praxi, aby sme ešte viac posilnili možnosti programovania a spracovania.
Napríklad pri frézovaní vnútornej dutiny obrobku, keď je frézovanie dokončené, je potrebné frézu rýchlo zasunúť do výšky 100 mm nad obrobok. Ak sa na programovanie použije N50 G00 X0 Y0 Z100, CNC obrábacie centrum prepojí tri osi a fréza sa môže zraziť, čo spôsobí poškodenie nástroja a obrobku, čo vážne ovplyvní presnosť CNC obrábacieho centra. V tomto čase je možné použiť nasledujúci program: N40 G00 Z100; N50 X0 Y0; to znamená, že nástroj sa najprv stiahne 100 mm nad obrobok a potom sa vráti do programovacieho nulového bodu, takže sa vôľa zrazí.