Rozdiel medzi plastovou formou a vstrekovacou formou

- 2022-04-02-

Rozdiel medzi plastovou formou a vstrekovacou formou
Plastová forma je skratka kombinovanej plastovej formy používanej na lisovanie, vytláčanie, vstrekovanie, vyfukovanie a tvarovanie s nízkou penou. Zahŕňa hlavne konkávnu matricu s premenlivou dutinou zloženou z kombinovaného substrátu konkávnej matrice, zostavy konkávnej matrice a konkávnej kombinovanej kartovej dosky. Dierovač s variabilným jadrom zloženým z bočne rezaných kompozitných panelov. Koordinovaná výmena formy konvexná, konkávna forma a pomocný formovací systém. Dokáže spracovať sériu plastových dielov rôznych tvarov a veľkostí.
Vstrekovacia forma je jedným z typov plastových foriem. Plastové formy zahŕňajú: vstrekovacie formy, vytláčacie formy a sacie formy. Vyrába sa vstrekovaním, metódou vstrekovania plastového materiálu, otváraním formy a tvarovaním výrobku. Vstrekovaciu formu možno chápať aj ako formu, ktorá je v strede prázdna a potom má na tele upevnený malý otvor, cez ktorý sa vstrekuje plastový materiál dovnútra a výrobok sa získa zahrievaním, lisovaním a otváraním. plesnivie pri vysokej teplote.
Existuje päť hlavných systémov pre plastové formy, a to: odlievací systém, systém regulácie teploty, systém lisovacích častí, výfukový systém, vodiaci systém a vyhadzovací systém. Medzi nimi sú vtokový systém a lisovacie časti časti, ktoré sú v priamom kontakte s plastom a menia sa s plastom a výrobkom. Sú to najzložitejšie a vymeniteľné časti vo forme a vyžadujú najvyššiu kvalitu spracovania a presnosť.