Veľkosť vstrekovania a výrobný proces vstrekovania

- 2022-03-28-

Veľkosť vstrekovania a výrobný proces vstrekovania


Veľkosť vstrekovacieho lisu by mala spĺňať nielen požiadavky na použitie a inštaláciu, ale mala by brať do úvahy aj spracovanie a výrobu formy, výkon zariadenia a tok surovín. Prísne kontrolujte faktory, ktoré ovplyvňujú presnosť vstrekovaných dielov, vrátane výrobnej presnosti formy, plastových komponentov a podmienok procesu.

Drsnosť povrchu vstrekovania je určená drsnosťou povrchu formy, takže drsnosť povrchu formy je o jednu úroveň nižšia ako drsnosť výrobku a požiadavky sú splnené brúsením a leštením. Vstrekované diely spôsobia chladiace zmrštenie v dutine formy, čo sťažuje vyberanie vstrekovaných dielov. Preto, aby sa uľahčilo vyberanie z formy, návrh by mal brať do úvahy aj to, že vnútorný a vonkajší povrch rovnobežný so smerom vyberania z formy majú dostatočné sklony na vyberanie.


Vstrekovanie je metóda tvarovania vstrekovacích foriem. Výhody vstrekovania sú rýchla výrobná rýchlosť, vysoká účinnosť, automatizovaná prevádzka, rôzne farby, veľkosti od veľkých po malé, ľahko vymeniteľné veľkosti produktov a zložité tvary. Časti a vstrekovanie sa často používajú pri lisovaní a obrábaní zložitých tvarov pre sériovú výrobu.

Vstrekovanie je odvetvie so silnými technickými a praktickými možnosťami. V procese výroby vstrekovania plastov sa používajú plastové suroviny, uhlíkový prášok, dýzy, formy, vstrekovacie stroje, periférne zariadenia, prípravky, postrekovače, rôzne pomocné materiály a obalové materiály. Tie priniesli manažmentu vstrekovacej dielne skvelé výsledky. V porovnaní s inými odvetviami alebo oddeleniami existujú určité ťažkosti a požiadavky manažérov vstrekovacích dielní na všetkých úrovniach sú vyššie.


Hoci sa štruktúra formy môže líšiť v závislosti od typu a vlastností plastu, tvaru a štruktúry plastového výrobku a typu vstrekovacieho stroja, základná konštrukcia je rovnaká. Forma sa skladá hlavne z odlievacieho systému, systému regulácie teploty, lisovaných dielov a konštrukčných dielov. Vtokové systémy a lišty sú v priamom kontakte s plastom a líšia sa v závislosti od plastu a produktu. Sú to zložitejšie a vymeniteľné diely vo forme a vyžadujú si vysoko presné diely.
Výroba vstrekovaním si vyžaduje 24 hodín nepretržitej prevádzky, čo je zvyčajne dvojstupňový alebo trojstupňový pracovný režim. Vo vstrekovacej dielni je veľa druhov práce a deľby práce a rôzne pozície majú rôzne požiadavky na zručnosti. Aby výroba a prevádzka vstrekolisovne prebiehala hladko, je potrebné riadiť personál, materiály, zariadenia a nástroje zapojené do každého prepojenia, najmä vrátane: surovinovej miestnosti, odpadovej miestnosti, dávkovacej miestnosti, výrobného miesta, oblasť následného spracovania, nástrojáreň, polotovary Okresné, kancelárske a iné oblasti riadenia prevádzky a koordinácie.