Výhody vysoko presného CNC obrábania hliníkových dielov

- 2022-03-17-

Výhody vysoko presného CNC obrábania hliníkových dielov


Aby sme to povedali na rovinu, CNC obrábanie znamená, že CNC obrábanie používa počítač na zostavenie sady programov na spracovanie, ako je rezanie, závitovanie, závitovanie, zápustné otvory atď., ktoré sú v podstate dokončené CNC obrábaním, ktoré môže znížiť poškodenie produktu.
1. Mnohé znižujú počet nástrojov.
Pretože CNC obrábanie sa spracováva hlavne programovaním a CNC má tri osi, štyri osi a päť osí, v porovnaní s inými bežnými obrábacími zariadeniami, nevyžaduje chaotické nástroje na spracovanie dielov s chaotickými tvarmi. Ak chcete zmeniť tvar a štandard dielu, stačí opraviť program spracovania dielu, ktorý je vhodný pre vývoj a úpravu nového produktu.
2. Automatizovaná výroba.
Pri viacodrodovom a malosériovom spracovaní dielov z hliníkovej zliatiny je efektívnosť výroby vysoká, čo môže skrátiť čas na prípravu výroby, nastavenie obrábacieho stroja a kontrolu procesu a znížiť čas rezania vďaka použitiu optimálneho množstva rezu.
3. Kvalita spracovania je stabilná, presnosť spracovania je vysoká, opakovateľnosť je vysoká a používa sa na požiadavky na spracovanie presných dávkových dielov.
4. CNC obrábanie je viacosové spojovacie zariadenie, najmä štvorosové a päťosové, ktoré dokáže spracovať chaotické povrchy, zakrivené kroky, ktoré sa konvenčnými metódami ťažko spracovávajú, a dokonca spracovať niektoré nepozorovateľné časti spracovania.
Výhody vysoko presného CNC spracovania hliníkových dielov sú jasné mnohým spracovateľským spoločnostiam, ale pre operátorov je hlavným predpokladom vysoko presného CNC spracovania presnosť procesných benchmarkov. Referenčnými znakmi na mechanických výkresoch sú všetky veľké písmená A, B, C, D atď. sú označené špecifickým zakrúžkovaným referenčným symbolom. Keď je referenčný symbol zarovnaný s tvárou a predlžovacou čiarou tváre alebo štandardným limitom tváre, znamená to, že tvár je referenčná. Keď je základný symbol zarovnaný so štandardnou čiarou, znamená to, že je založený na stredovej čiare entity označenej štandardom.