Prečo sa presnosť obrábania presných hardvérových dielov zhoršuje?

- 2022-03-09-

Prečo sa presnosť obrábania presných hardvérových dielov zhoršuje?

Presný hardvér je možné rezať podľa výrobných potrieb a potom je možné niektoré malé príslušenstvo spracovať rezaním gongu alebo CNC spracovaním a presné diely hardvéru musia byť rezané a dierované, potom zvárané, potom brúsené a striekané. Po dokončení príslušenstva. Treba pripomenúť, že po brúsení je potrebné na povrch galvanizovať alebo nastriekať aj malé časti. Existuje mnoho prípadov dávkového spracovania presných hardvérových dielov. Preto presnosť hardvérových častí takmer určuje kvalitu produktu. Čím presnejšie sú časti hardvéru, tým vyššie budú požiadavky na presnosť. Prečo sa teda zhoršuje presnosť obrábania presných hardvérových dielov?

1. Presnosť obrábania samotného dielu je nízka. Vo všeobecnosti, ak dynamická chyba medzi hriadeľmi nie je správne nastavená počas inštalácie, alebo ak sa reťaz prevodovky hriadeľa mení v dôsledku opotrebovania, bude to mať vplyv na presnosť dielov. Vo všeobecnosti možno kontrolu presnosti spôsobenú týmto typom chyby vyriešiť opätovným nastavením výšky kompenzácie. Ak je chyba príliš veľká alebo dokonca dôjde k alarmu, je potrebné skontrolovať servomotor, či jeho otáčky nie sú príliš vysoké.

2. Prekmit obrábacieho stroja počas prevádzky ovplyvní aj presnosť obrábania. Môže to byť spôsobené tým, že čas zrýchlenia a spomalenia je príliš krátky a čas zmeny by sa mal primerane predĺžiť. Samozrejme, je tiež veľmi pravdepodobné, že spojenie medzi skrutkou a servomotorom je uvoľnené. Spracovanie autodielov

3. Pretože kruhovitosť spôsobená spojením dvoch hriadeľov je mimo tolerancie, stroj nie je dobre nastavený tak, aby vytvoril axiálnu deformáciu kruhu, kompenzácia skrutkovej vôle hriadeľa je nesprávna alebo poloha hriadeľa je posunutá , čo môže ovplyvniť presnosť presných dielov.