Metódy a charakteristiky CNC spracovania presných dielov

- 2022-02-23-

Metódy a charakteristiky CNC spracovania presných dielov
Presné CNC spracovanie dielov je pokročilá spracovateľská zručnosť v dnešnom strojárskom priemysle. Vloží CNC program obrábaných dielov do CNC obrábacieho stroja a obrábací stroj po prijatí CNC programu automaticky spracuje obrobok. Zručnosti CNC obrábania dokážu efektívne vyriešiť komplexné a malé a meniteľné riešenia spracovania hardvérových dielov a vyhovieť potrebám modernej výroby.

Proces CNC obrábania zahŕňa výber nástroja, parametre rezu a dráhy nástroja. Technológia CNC obrábania je hlavným obsahom CNC programovania. Len výberom NC programu s kratším časom spracovania a najmenšou dráhou nástroja je možné dosiahnuť vysokú účinnosť a vysokú kvalitu produktov. Proces CNC obrábania možno rozdeliť na hrubé obrábanie, čistenie rohov a konečnú úpravu. Pri hrubovaní neštandardných dielov treba použiť väčší nástroj a pri maximálnom výkone obrábacieho stroja rýchlo odrezať veľké množstvo obrobku na zdrsnenie jemných dielov. Princípom výberu noža je hlavne zvážiť, či skosený oblúkový povrch výrobku nie je príliš malý. Po výbere nožov sa určí dĺžka noža. V zásade by dĺžka nástroja mala byť väčšia ako hĺbka obrábania.
Všetky nástroje, ktoré používame, majú uhol pohľadu a vo všeobecnosti potrebujú vyčistiť uhol na osi kroku. Vyfrézujeme podrezanie tam, kde potrebujeme vyčistiť roh.

Výhody tejto metódy sú nasledovné: Po prvé, je vhodné, aby brúsny hriadeľ brúsky rýchlo ustúpil brúsnemu kotúču a dĺžka nebude ovplyvnená brúsením čelnej plochy. Po druhé, pri montáži sa koncová plocha úplne dotkne a koncová plocha bude menšia.