Aké sú vlastnosti neštandardného spracovania dielov

- 2022-02-23-

Aké sú vlastnosti neštandardného spracovania dielov


Ľudia často hovoria o neštandardnom spracovaní dielov, takže koľko toho viete o vlastnostiach CNC neštandardného spracovania dielov! Podelím sa s vami o charakteristiku CNC neštandardného spracovania dielov!

V praktických aplikáciách musia mať presné diely vyššiu presnosť a prepracovanejší vzhľad, aby lepšie odrážali úroveň spracovania a kvalitu. Zároveň je tento produkt u spotrebiteľov obľúbenejší. Všeobecne povedané, CNC obrábanie má jedinečné výhody a vlastnosti pri obrábaní a kvalita jeho produktu je zvyčajne vysoká. Aké sú teda vlastnosti neštandardného spracovania dielov?


1. V prvom rade je efektivita výroby CNC neštandardného spracovania dielov pomerne vysoká. CNC obrábanie dielov dokáže spracovať viacero povrchov súčasne. V porovnaní s bežným spracovaním na sústruhu môže ušetriť veľa procesov a času a kvalita dielov na CNC obrábanie je oveľa stabilnejšia ako bežné sústruhy.
2. CNC spracovanie neštandardných dielov má nezastupiteľnú úlohu pri vývoji nových produktov. Všeobecne povedané, časti rôznej zložitosti môžu byť spracované programovaním. Úprava a aktualizácia dizajnu si vyžaduje iba zmenu programu sústruhu, čo môže výrazne skrátiť cyklus vývoja produktu.
3. Stupeň automatizácie CNC neštandardného spracovania dielov je veľmi vysoký, čo značne znižuje fyzickú pracovnú náročnosť pracovníkov. Pri procese obrábania pracovníci nemusia obsluhovať celý proces ako bežné sústruhy, ale hlavne sústruhy pozorovať a dohliadať na ne. Technický obsah CNC obrábania je však vyšší ako u bežných sústruhov, preto si vyžaduje vyššiu duševnú prácu ako bežné sústruhy.

4. CNC sústruh je drahý, náklady na údržbu sú vysoké, prípravné obdobie spracovania je dlhé a počiatočná investícia je väčšia ako u bežného sústruhu.


Okrem toho je potrebné poznamenať, že spracovanie neštandardných častí nie je jednoduché. Všetky problémy je možné vyriešiť pomocou obrábacích strojov vysokej špecifikácie. Malo by ísť o kompletný súbor vecí, od spracovania materiálu cez tepelné spracovanie, cez návrh spracovateľského procesu, až po kontrolu kvality, až po využitie kontroly prostredia. Napríklad, aj keď je na sústruhu obrábaný a dimenzovaný sústruh so špecifikáciou obrysu, všetko je podľa konštrukčných rozmerov, ale akonáhle sa sústruh zloží, zvyškové napätie z pracovných podmienok pri používaní spôsobí odchýlku rozmerov/lícovania. Okrem toho, čím vyššia je presnosť miniaplikácie, tým dôležitejšia je kontrola premenných prostredia, ako je teplota/vlhkosť/rozloženie napätia/stopy prachu vo vzduchu. Môžete si predstaviť čistý priestor nemecko-japonského presného obrábacieho centra. Neštandardné spracovanie dielov by malo kombinovať spracovanie materiálu/pokročilé riadenie a technológiu servosystému/environmentálne variabilné riadenie/presné meranie. V súčasnosti v mojej krajine chýba náročná technická akumulácia presných servomotorov, riadiacich systémov v reálnom čase, manipulácie s materiálom a štandardizácie procesov.