Proces a analýza CNC sústruženia

- 2022-02-21-

Proces a analýza CNC sústruženia


Procesná analýza je predprocesná príprava pre hardvérové ​​CNC sústruženie. Či je proces rozumný alebo nie, má dôležitý vplyv na neskoršie programovanie, obrábací výkon obrábacieho stroja a presnosť obrábania dielov. Na zostavenie rozumného a užitočného programu obrábania je potrebné, aby programátor nielen porozumel princípu činnosti, funkčným charakteristikám a štruktúre CNC sústruhu. Zvládnite programovací jazyk a formát programovania a tiež ovládnite technológiu spracovania obrobku, určte primerané množstvo rezu a správne vyberte spôsob upínania nástroja a obrobku. Preto by sme sa mali riadiť všeobecnými postupmi a skombinovať vlastnosti CNC sústruhov, aby sme podrobne analyzovali proces CNC sústruženia spracovania hardvérových dielov. Hlavným obsahom jej analýzy je: analýza požiadaviek na spracovanie a racionality dielov podľa výkresov spracovania; odvodenie spôsobu upínania obrobkov na CNC sústruhu; Prípravy ako: výber nástrojov, prípravkov a rezných množstiev atď.

Analýza výkresu dielu je primárnou úlohou pri formulovaní procesu CNC sústruženia. Vykonávať najmä analýzu metódy označovania mierkou, analýzu všeobecných geometrických prvkov a analýzu presnosti a technických požiadaviek. Okrem toho by sa mala analyzovať racionalita štruktúry dielov a požiadaviek na spracovanie a mala by sa vybrať referenčná hodnota procesu.


Proces CNC sústruženia Tongyang CNC je rozdelený do nasledujúcich krokov
1. Analýza spôsobu označovania stupnice
Metóda označovania mierky na výkrese dielu by sa mala použiť na charakteristiky spracovania CNC sústruhu a mierka by mala byť označená rovnakým dátumom alebo by mala byť priamo uvedená mierka súradníc. Táto metóda označovania je nielen vhodná na programovanie, ale prispieva aj k konzistentnosti základne návrhu, základne procesu, základu merania a pôvodu programovania. Ak na výkrese dielu neexistuje konzistentný návrhový základ pre rozmery vo všetkých smeroch, možno zvážiť výber konzistentného procesného základu bez ovplyvnenia presnosti dielu. Výpočet transformuje každú stupnicu, aby sa zjednodušili výpočty programovania.
2. Zhrňte rozbor geometrických prvkov
Pri manuálnom programovaní sa vypočítavajú súradnice každého uzla. Všetky geometrické prvky obrysu súčiastky sú definované počas automatického programovania. Preto pri analýze výkresu dielu je potrebné analyzovať, či sú dané podmienky geometrických prvkov dostatočné.
3. Analýza požiadaviek na presnosť a zručnosti
Analýza presnosti a zručností dielov, ktoré sa majú spracovať, je dôležitou súčasťou procesnej analýzy dielov. Len na základe analýzy rozmerovej presnosti a drsnosti povrchu dielov možno správne a rozumne zvoliť metódy spracovania, upínacie metódy, nástroje a rezné množstvá. počkaj. Jeho hlavným obsahom je: či sú presnosť analýzy a rôzne technické požiadavky na pevný index úplné a primerané; či tolerancia presnosti procesu CNC sústruženia spĺňa požiadavky na kreslenie, ak nie, mali by sa prijať iné metódy spracovania, aby sa to nahradilo. Zároveň nechajte príspevok na následné procesy; pre povrch s požiadavkami na presnosť polohy na výkrese by mal byť dokončený jedným upnutím; pre povrch s vysokými požiadavkami na drsnosť povrchu by sa mal rezať konštantnou lineárnou rýchlosťou (poznámka: na čelnej strane otáčania by mala byť maximálna rýchlosť vretena obmedzená).