Presná technológia spracovania hardvéru a prevádzkové špecifikácie

- 2022-02-17-

Presná technológia spracovania hardvéru a prevádzkové špecifikácie


Presný hardvér je možné rezať podľa výrobných potrieb a potom je možné rezať alebo CNC spracovať niektoré malé príslušenstvo a ako kontajner na rezanie a dierovanie sa musí použiť presný hardvér, po ktorom nasleduje zváranie, brúsenie a vstrekovanie oleja. Po dokončení príslušenstva. Je potrebné pripomenúť, že po brúsení je potrebné galvanicky pokovovať alebo nastriekať aj malé časti. Existuje veľa prípadov dávkového spracovania presných kovových dielov, takže výrobná metóda a cyklus presného spracovania kovov sa líšia od prevádzkových špecifikácií a procesov všeobecného spracovania produktov.

Presná technológia spracovania kovov:
1. Cesta spracovania má veľkú neistotu. Komponent alebo výrobok môže mať rôzne procesy a výrobný proces vyžaduje širokú škálu strojov, zariadení a príslušenstva.
2. Pretože podniky na výrobu hardvéru sú prevažne rozptýlené, kvalita a produktivita výrobkov závisí vo veľkej miere od technickej úrovne pracovníkov a stupeň automatizácie je hlavne na úrovni jednotiek, ako sú CNC obrábacie stroje, flexibilné výrobné systémy , atď.
3. Časti produktu vo všeobecnosti používajú metódu kombinovania vlastného a externého spracovania. Napríklad špeciálne procesy ako galvanické pokovovanie, pieskovanie, oxidácia a sieťotlačové laserové gravírovanie budú na spracovanie zverené externým výrobcom.
4. V dopyte je veľa dielov. Miesto dielne často potrebuje vyplniť veľa požiadaviek na materiál a uvidí „jednoriadkovú“ výrobnú zákazku. Ak existuje proces, je potrebné vyplniť veľa príkazov na prevod procesov.
Špecifikácie pre presné spracovanie kovov:
1. Počas spracovania produktu. Operátor by mal udržiavať správny postoj a mať dostatok energie na povrchné operácie. V prípade fyzického nepohodlia je potrebné z dôvodu osobnej bezpečnosti okamžite opustiť prácu a ohlásiť sa vedúcemu dielne alebo vyššiemu vedúcemu. Počas prevádzky je potrebné sústrediť myšlienky, prestať chatovať a navzájom spolupracovať. Obsluha by nemala pracovať v stave podráždenosti a únavy. Pre osobnú bezpečnosť predchádzajte nehodám a zaistite bezpečnú prevádzku. Všetci zamestnanci si pred nástupom na pracovnú pozíciu skontrolujú, či ich oblečenie spĺňa požiadavky na prácu. Je zakázané nosiť papuče, topánky na vysokom opätku a oblečenie, ktoré má vplyv na bezpečnosť. Tí, ktorí majú dlhé vlasy, by mali nosiť prilbu.
2. Pred mechanickou činnosťou skontrolujte, či sú pohyblivé časti naplnené mazacím olejom, potom naštartujte a skontrolujte, či sú spojka a brzda v poriadku, a nechajte stroj bežať na voľnobeh 1-3 minúty a v prípade poruchy stroja zastavte činnosť.
3. Pri výmene formy najskôr vypnite napájanie a až po zastavení pohybu dierovacieho lisu je možné formu nainštalovať a odladiť. Po inštalácii a nastavení posuňte zotrvačník rukou, aby ste ho otestovali dvakrát. Aby sa predišlo zbytočnej kolízii medzi strojom a spracovávaným výrobkom, je potrebné skontrolovať, či sú horná a spodná forma symetrická a primeraná, či sú skrutky pevné a či je vhodný držiak polotovaru. pozíciu.
4. Pred spustením napájania na spustenie stroja je potrebné počkať, kým všetok ostatný personál opustí mechanickú pracovnú oblasť a odstráni drobnosti na pracovnom stole.
5. Počas mechanickej prevádzky je zakázané vkladať ruku do pracovného priestoru posúvača a prestať ručné odoberanie a ukladanie obrobku. Pri vyberaní a ukladaní obrobkov do matrice je potrebné používať nástroje, ktoré spĺňajú špecifikácie. Ak zistíte, že stroj má abnormálny hluk alebo stroj zlyhá, mali by ste okamžite vypnúť hlavný vypínač a skontrolovať ho. Po spustení stroja bude jedna osoba prepravovať materiály a obsluhovať stroj. Ostatní nesmú stláčať elektrickú budovu alebo šliapať na nožný spínač. Kvôli bezpečnosti ostatných nemôžu vkladať ruky do mechanického pracovného priestoru ani sa dotýkať pohyblivých častí stroja.