Charakteristika a použitie PPSU živice

- 2021-11-17-

Charakteristika a použitie PPSU živice


PPSU je mierne jantárový lineárny polymér. Okrem silných polárnych rozpúšťadiel, koncentrovanej kyseliny dusičnej a kyseliny sírovej, je stabilný voči všeobecným kyselinám, zásadám, soliam, alkoholom a alifatickým uhľovodíkom. Čiastočne rozpustný v esterových ketónoch a aromatických uhľovodíkoch, rozpustný v halogénovaných uhľovodíkoch a DM. Dobrá tuhosť a húževnatosť, teplotná odolnosť, tepelná oxidácia, vynikajúca odolnosť proti tečeniu, odolnosť proti korózii anorganických kyselín, zásad, soľných roztokov, odolnosť voči iónovému žiareniu, netoxická, dobrá izolácia a samozhášavosť, ľahko sa formuje a spracováva.

1. PPSU je vhodný na výrobu tepelne odolných dielov, izolačných dielov, dielov znižujúcich opotrebenie a odolných proti opotrebovaniu, dielov prístrojov a dielov medicínskych zariadení a polyarylsulfón je vhodný na výrobu pracovných dielov pri nízkych teplotách.

2. Polysulfón sa často používa v elektronickom a elektrotechnickom priemysle na výrobu dosiek s integrovanými obvodmi, držiakov cievok, stýkačov, držiakov objímok, kondenzátorových fólií a krytov vysokovýkonných alkalických batérií.

3. Polysulfón sa používa v domácich spotrebičoch pre zariadenia mikrovlnnej rúry, ohrievače kávy, zvlhčovače vzduchu, sušiče vlasov, stroje na naparovanie látok, dávkovače nápojov a potravín, kuchynské náčinie, poháre na vodu, fľaše na mlieko atď. Môže tiež nahradiť farebné kovy pre presné konštrukčné diely, ako sú hodiny, kopírky, fotoaparáty atď.

4. Polysulfón prešiel príslušnými predpismi v oblasti medicíny a potravín v Spojených štátoch a môže nahradiť výrobky z nehrdzavejúcej ocele. Keďže polysulfón je odolný voči pare, hydrolýze, netoxický, odolný voči sterilizácii parou pri vysokej teplote, vysokej priehľadnosti a dobrej rozmerovej stabilite, môže byť použitý ako zásobník na chirurgické nástroje, rozprašovač, regulátor tekutín, srdcový ventil, kardiostimulátor, plyn maska, tácka na zuby a pod.


Pretože PPSU je bezpečný materiál, neobsahuje karcinogénne chemikálie (environmentálny hormón: bisfenol A), ktoré narúšajú endokrinný systém a ako tepelne odolný materiál je teplota žiaruvzdorná až 207 stupňov. V dôsledku opakovaného varu pri vysokej teplote, sterilizácia parou. Má vynikajúcu odolnosť voči liečivám a kyselinám a zásadám a znesie čistenie bežnými sirupmi a čistiacimi prostriedkami bez chemických zmien. Ľahký, odolný voči pádom, bez ohľadu na bezpečnosť, teplotnú odolnosť, odolnosť proti hydrolýze a nárazu. Ale cena je pomerne vysoká