Aplikácia PSU

- 2021-11-17-

Aplikácia PSU


PSU má širokú škálu aplikácií. V oblasti elektroniky a elektriny je možné PSU použiť na výrobu rôznych elektrických častí, ako sú stykače, konektory, transformátorové izolátory, krytky tyristorov, izolačné objímky, cievkové cievky, svorky a zberacie krúžky a tlač dosiek plošných spojov, objímok, krytov, TV časti systému, kondenzátorové fólie, držiaky kefiek[1], boxy na alkalické batérie atď.; v automobilovom a leteckom priemysle je možné PSU použiť na výrobu komponentov ochranných krytov, elektrických prevodov, krytov batérií, rozbušiek, komponentov elektronických zapaľovacích zariadení, komponentov osvetlenia, vnútorných častí lietadiel a vonkajších častí lietadiel, vonkajších ochranných krytov leteckých vozidiel atď. Môže byť tiež použitý pre PSU na výrobu usmerňovačov svietidiel, elektrických prenosov, snímačov atď. Dopyt po polysulfónových polyméroch používaných na výrobu častí kabín na svetovom trhu neustále rastie.


Predovšetkým preto, že tento druh polyméru uvoľňuje menej tepla a vytvára menej dymu pri spaľovaní a menej toxických plynov, čo plne spĺňa požiadavky bezpečnostných predpisov na použitie; na trhu kuchynských potrieb môže PSU nahradiť výrobky zo skla a nehrdzavejúcej ocele na výrobu pary. Jedálenské taniere, nádoby na kávu, mikrovlnné variče, nádoby na mlieko a poľnohospodárske produkty, variče vajec a časti dojičiek, dávkovače nápojov a potravín a ďalšie produkty. PSU je netoxický produkt, z ktorého možno vyrobiť riad, ktorý opakovane prichádza do styku s potravinami. Ako nový priehľadný materiál má PSU lepšiu tepelnú odolnosť voči vode a hydrolytickú stabilitu ako ktorýkoľvek iný termoplast, takže sa dá použiť na výrobu kávových kanvíc. Spojovacia rúrka z PSU sa používa na opláštenie stien z polyesteru vystuženého sklenenými vláknami. Vonkajšia vrstva rúry má vysokú pevnosť a vnútorná vrstva rúry je chemicky odolná. Je ľahší ako oceľové rúry a je priehľadný. Je vhodný na dočasné ovládanie. Často sa používa v potravinárskom priemysle a výrobe. Lampy so silným svetlom; pokiaľ ide o sanitárne a lekárske vybavenie, PSU možno použiť na výrobu chirurgických podnosov, rozprašovačov, zvlhčovačov, prípravkov na kontaktné šošovky, regulátorov prietoku, krytov nástrojov, zubného vybavenia, nádob na tekutiny, kardiostimulátorov, respirátorov a laboratórnych zariadení atď. vyrábať rôzne medicínske výrobky za nižšie náklady ako sklenené výrobky a nie je ľahké ich rozbiť, takže sa dá použiť v krytoch nástrojov, zubných nástrojoch, boxoch na srdcové chlopne, systémoch na čistenie čepelí, boxoch na tvarovanie mäkkých kontaktných šošoviek, mikrofiltroch, dialyzačné membrány atď. PSU je možné použiť aj na zubné implantáty a jeho väzbová sila je dvakrát väčšia ako akrylová; z hľadiska dennej potreby.

 

PSU možno použiť na výrobu tepelne odolných a hydrolýznych produktov, ako sú zvlhčovače, sušiče vlasov, naparovanie odevov, boxy na fotoaparáty a komponenty projektorov. Po žiarení 0,4-1,6 MGy a dobre vysušených PSU peletách sa dá ľahko vstrekovať pri 310°C a teplote formy 170°C. Je vhodný na lepidlá na lamináty. Všetky polysulfóny so silánom ako PSU-SR, PKXR atď. možno použiť ako lepidlá na glejenie sklenených vlákien a grafitových vlákien na výrobu kompozitných materiálov. PSU so silylovými skupinami vystuženými grafitovou tkaninou je možné použiť na výrobu výťahov a iných častí lietadiel. Po pridaní tuhého maziva polytetrafluóretylénu môže PSU zvýšiť odolnosť proti opotrebovaniu a fyzikálne a mechanické vlastnosti a môže sa použiť aj na prípravu povlakov odolných voči opotrebovaniu. Okrem toho môže PSU vyrábať aj rôzne zariadenia na chemické spracovanie (napríklad telesá čerpadiel). , vonkajšia ochranná vrstva veže atď.), zariadenia na spracovanie potravín, zariadenia na kontrolu znečistenia, zariadenia na spracovanie mliečnych výrobkov a strojárstvo, stavebníctvo, chemické potrubia atď.