Aký je rozdiel medzi antistatickou doskou PEEK a bežnou doskou PEEK?

- 2021-11-02-

Aký je rozdiel medzi antistatickou doskou PEEK a bežnou doskou PEEK?

 

Výkonnostné charakteristiky antistatickej dosky PEEK: v podmienkach vysokej pevnosti a tuhosti, elektrostatická vodivosť, vynikajúca rozmerová stabilita, nepretržitá pracovná teplota do 250°C, nehorľavý (UL 94 V0), plnený uhlíkovými vláknami, grafitom a PTFE, nízky koeficient trenia, odolnosť proti opotrebovaniu a samomazanie, antistatický stupeň, rezistivita 10^6-10^9Ωcm, lepšie predchádza akumulácii statického náboja.

 

Aký je rozdiel medzi antistatickou doskou PEEK a bežnou doskou PEEK?

 

Aké sú vlastnosti antistatickej dosky a vodivej dosky PEEK? Vodivý plast a antistatický plast majú rôzne hodnoty odporu. Hodnota odporu vodivého plastu je od 3. mocniny do 6. mocniny a hodnota odporu antistatického plastu je od 9. mocniny po 12. mocninu.

 

1. Vodivý plast má účinne vybíjať statickú elektrinu a vyhýbať sa nabíjaniu;

 

2. Antistatický plast má zabrániť tvorbe nábojových iónov a sťažiť nabíjanie trením.

 

Bežná doska PEEK umožňuje veľmi vysokú pracovnú teplotu na vzduchu (môže pracovať nepretržite pri 260 stupňoch a v krátkom čase môže dosiahnuť 310 stupňov), mechanickú pevnosť, vysokú tuhosť a tvrdosť, odolnosť voči vysokej teplote, vynikajúcu chemickú odolnosť a odolnosť proti hydrolýze, a vynikajúca odolnosť proti opotrebeniu a trenie, extrémne vysoká pevnosť pri tečení, vynikajúca rozmerová stabilita, vynikajúca odolnosť proti UV žiareniu, vynikajúca odolnosť voči vysokoenergetickému žiareniu, prirodzene nízka horľavosť a menej dymu počas spaľovania.

 

Použitie: Doska PEEK je široko používaná v leteckom, lekárskom, farmaceutickom a potravinárskom priemysle, ako sú konštrukčné časti analyzátora plynu na satelitoch, lopatky výmenníka tepla; vďaka svojmu vynikajúcemu treciemu výkonu sa stal ideálnym materiálom v oblasti trecích aplikácií, ako sú klzné ložiská, klzné ložiská, sedlá ventilov, tesniace krúžky, krúžky na opotrebovanie čerpadiel atď.

 

Priemer našich tyčí PEEK sa pohybuje od 6 do 200 mm, so stabilnou kvalitou, vynikajúcou cenou, bohatými farbami, jednoduchým spracovaním a tvarovaním a je možné ich prispôsobiť podľa požiadaviek zákazníka, čo môže spĺňať požiadavky zákazníkov na rôzne produkty.