Charakteristika a výhody materiálu PEEK

- 2021-10-12-

Charakteristika a výhody materiálu PEEK

 

Materiály PEEK, tyče PEEK a dosky PEEK sú vysoko funkčné materiály vynájdené a patentované spoločnosťou British Victrex. Tyče PEEK a dosky PEEK majú vynikajúce komplexné funkcie, ktorým sa iné bežné plasty medzi vysokofunkčnými polymérmi nevyrovnajú a sú vhodné do rôznych drsných podmienok. Vynikajúca environmentálna funkcia bola úspešne a široko používaná v leteckom, automobilovom, elektronickom polovodičovom, elektromechanickom a inom priemysle, kde je dopyt náročnejší. Je to materiál, ktorý si užívatelia vyberajú pri vývoji nových produktov a zlepšovaní životnosti a spoľahlivosti produktov.

 

Výrobky z materiálu PEEK majú mnoho výhod:

Samomazné má nízky koeficient trenia, môže realizovať bezolejové mazanie a môže pracovať dlhú dobu v oleji, vode, pare, slabej kyseline a zásadách a iných médiách.

 

Ľahko spracovateľné Časti je možné spracovať priamo procesom vstrekovania. Môže vykonávať dodatočné spracovanie, ako sústruženie, frézovanie, vŕtanie, rezanie závitov, lepenie a ultrazvukové zváranie.

 

Nízky dym a netoxický Množstvo dymu a jedovatých plynov počas spaľovania je obzvlášť nízke.

 

Vysoká teplotná odolnosť, americká UL certifikácia, teplota pri dlhodobom používaní je 260aj keď je teplota až 300 stupňov, stále si môže zachovať vynikajúce mechanické funkcie

 

Odolnosť proti opotrebovaniu. Zmes PEEK a jej kompozitné materiály majú vynikajúcu odolnosť proti opotrebeniu v mnohých extrémne drsných prostrediach, ako je vysoká teplota, vysoké zaťaženie a silná korózia.

 

Vysoká pevnosť má lepšiu mechanickú pevnosť v plastoch. Má tiež vysokú tuhosť a povrchovú tvrdosť.

 

Odolnosť proti korózii, nerozpustný v bežných rozpúšťadlách a dobrá odolnosť proti korózii voči rôznym organickým a anorganickým chemickým činidlám.

 

Odolnosť proti hydrolýze. Pri ponorení do pary alebo vysokotlakovej vody s teplotou nad 250 °C°C, produkty PEEK môžu stále pracovať nepretržite tisíce hodín bez výraznejšej funkčnej degradácie.

 

Elektrická funkcia V širokom teplotnom a frekvenčnom rozsahu si stále dokáže udržať stabilné a vynikajúce elektrické funkcie.