Čomu treba venovať pozornosť pri obrábaní PEEK?

- 2021-10-12-

Na čo by ste si mali dať pozor pri obrábaní PEEK?

 

PEEK sa vyznačuje vysokou teplotnou odolnosťou, vysokou odolnosťou proti opotrebovaniu, vysokou pevnosťou v ťahu a dobrou retardáciou horenia. Má tiež tepelnú odolnosť a chemickú stabilitu termosetových plastov a tvarovateľnosť termoplastov. Teplota pri dlhodobom používaní PEEK je približne 260-280 °C°C, teplota pri krátkodobom používaní môže dosiahnuť 330°C a odolnosť voči vysokému tlaku môže dosiahnuť 30 MPa. Je to dobrý materiál pre vysokoteplotné tesniace krúžky. Produkty PEEK sú vhodné na použitie v rôznych náročných pracovných podmienkach. PEEK má tiež vynikajúce vlastnosti, ako je dobrá samomaznosť, ľahké spracovanie, stabilná izolácia a odolnosť proti hydrolýze, vďaka čomu je široko používaný v leteckom a kozmickom priemysle, vo výrobe automobilov, v elektronických a elektrických, lekárskych a potravinárskych oblastiach. Kvôli jedinečným výkonnostným výhodám materiálov PEEK môžu byť produkty PEEK široko používané v mnohých oblastiach, ako je petrochemický, elektronický a elektrický, prístrojové vybavenie, stroje a automobily, zdravotníctvo a zdravotníctvo, letectvo, vojenská jadrová energia atď.

 

Proces formovania materiálu PEEK zahŕňa vstrekovanie, vytláčanie, vyfukovanie, lisovanie a mechanické spracovanie. Medzi nimi je mechanické spracovanie úplne odlišné od kovových materiálov a všeobecných technických plastov, pokiaľ ide o tepelnú rozťažnosť, výkon odvádzania tepla, elasticitu a odolnosť proti opotrebovaniu. Ak sa nevenuje dostatočná pozornosť, nesprávna prevádzka spôsobí výbuchy a dokonca aj poškodenie zariadenia na spracovanie. .

 

Príčiny prasknutia materiálu počas spracovania:Keďže napätie samotného polotovaru nie je úplne eliminované, dochádza pri spracovaní k prasknutiu.Odstreľovanie nastáva pri použití príliš veľkého noža na jedenie počas spracovania.Na priame vŕtanie použite väčší vrták, vďaka veľkej reznej sile sa dá ľahko stlačiť a prasknúť.Počas spracovania hlbokých otvorov sa vrták opakovane nezaťahoval, aby sa odstránili triesky, a triesky neboli úplne vybité, čo spôsobovalo praskanie v dôsledku vytláčania.Nedostatočné chladenie. Pri nedostatočnom ochladení vývrtu je rezné teplo a vznikajúca rezná sila príliš vysoké a navyše praskne.Ak je rýchlosť posuvu príliš vysoká, zvýši to vnútorné napätie tyče PEEK a spôsobí prasknutie.Pretože je materiál PEEK odolný voči opotrebovaniu, rezná hrana vrtáka sa pri vŕtaní rýchlo opotrebuje. V tejto dobe, ak vrták nie je včas nabrúsený, tvrdé vŕtanie tiež spôsobí výbuch. Analýzu dôvodov výbuchu je možné rozdeliť na dva aspekty: materiál a spracovanie: po prvé, ak je hrubé množstvo obrábania súčiastky veľké, generované teplo nevyhnutne povedie k uvoľneniu vnútorného napätia, čo povedie k deformácii časť. Zvlášť diely s vysokými požiadavkami na veľkosť by mali byť po hrubom obrábaní raz žíhané a potom dokončené podľa požiadaviek na veľkosť. Hlavnou funkciou žíhania tepelným spracovaním je zlepšiť kryštalinitu súčiastky, čím sa zlepší jej pevnosť a chemická odolnosť, zníži sa vnútorné napätie vznikajúce pri vytláčaní a obrábaní a zlepší sa rozmerová stabilita v širšom teplotnom rozsahu.

 

gz ideal má dlhoročné skúsenosti s výrobou a spracovaním produktov PEEK. Môže vykonávať extrúzne tvarovanie, vstrekovanie, lisovanie a obrábanie. Môže vyvíjať a vyrábať vstrekovacie a lisovacie formy podľa zákazníckych výkresov a požiadaviek na vzorky a prispôsobiť rôzne špecifikácie, diely PEEK a hotové výrobky so širokým rozsahom použitia. Spoločnosť má dlhoročné skúsenosti s výrobou a spracovaním PEEK a teraz môže vyrábať rôzne špecifikácie produktov PEEK.