Pozrite sa na technológiu spracovania materiálu?

- 2021-09-13-

Pozrite sa na technológiu spracovania materiálu?

 

Materiál PEEK je vysokoteplotný, vysokovýkonný termoplastický špeciálny technický plast s dobrými mechanickými vlastnosťami, chemickou odolnosťou, odolnosťou proti oderu a hydrolýzou.


Pri spracovaní materiálov PEEK by sa mali plne zvážiť vlastnosti materiálov PEEK a mali by sa vykonať potrebné úpravy v používaní nástrojov a parametrov spracovania. Najmä pri materiáloch PEEK s mierne väčšou veľkosťou by sa malo po hrubom opracovaní vykonať tepelné spracovanie, aby sa eliminovalo vnútorné napätie, aby sa predišlo prasknutiu materiálu. Diely sa deformujú a nakoniec sa spracujú kvalifikované vysokokvalitné výrobky.


Sústruženie. Podľa spracovania rôznych tried materiálov PEEK na výber nástrojov na spracovanie, spravidla si môžete vybrať univerzálne nástroje zo slinutého karbidu YW1 alebo YW2, je lepšie zvoliť diamantové nástroje. Tvrdosť a tuhosť rýchloreznej ocele (biely oceľový nôž) je príliš nízka a ľahko sa nosí. Pri obrábaní by sa mala používať chladiaca kvapalina, aby sa znížilo opotrebovanie a vedenie tepla; inak počas obrábania vysoká teplota spôsobená trením medzi nástrojom a koncovou stranou výrobku spôsobí roztavenie materiálu. Na spracovanie tenkostenných dielov je v dôsledku jeho zlej tuhosti a slabej pevnosti, ak je priamo upnutý čeľusťami trojčeľusťového skľučovadla, ľahké vyvolať deformáciu, zvýšiť tvarovú chybu súčiastky a obvod časť nie je možné zaručiť. Pri spracovaní tenkostenných výrobkov by sa preto mali používať metódy upínania, ako sú otvorené rukávy alebo pružinové skľučovadlá. Je tiež možné zmeniť smer uťahovacej sily, prechod z radiálneho upnutia na axiálne, to znamená upnutie pomocou niektorých lisovacích nástrojov. Množstvo rezu zvoľte rozumne. Množstvo rezu má najväčší vplyv na množstvo rezu. Preto by ste pri rezaní tenkostenných rukávov mali znížiť množstvo rezania a rýchlosť rezania. Správne zvýšenie uhla čela pri sústružení materiálov PEEK môže spôsobiť, že sústružnícky nástroj bude ostrý, hladký úber triesok, zníži trenie medzi rezaním a čelnou plochou a zníži reznú silu a rezné teplo. Správne zvýšenie uhla sklonu čepele môže zvýšiť skutočný uhol čela sústružníckeho nástroja, znížiť oblúk reznej hrany a zlepšiť ostrosť nástroja. Tým sa zníži rezná sila a rezné teplo. Podľa znaku, že axiálna únosnosť tenkostenného puzdra je väčšia ako radiálna únosnosť, vhodné zvýšenie uhla vstupu môže znížiť spätnú silu a znížiť deformáciu obrobku. Správne zvýšenie uhla sekundárneho vychýlenia môže znížiť trenie medzi sekundárnou reznou hranou a obrobkom a znížiť rezné teplo. Správne zmenšenie polomeru oblúka hrotu nástroja môže znížiť spätnú silu a tým znížiť deformáciu obrobku, ale nemalo by byť príliš malé. Ak je príliš malý, ovplyvní drsnosť povrchu obrobku a zmenší plochu rozptylu teplahrot nástroja.


Spracovanie frézovaním. Pri frézovaní by mala byť rýchlosť posuvu malá a chladiaca kvapalina by mala byť dostatočná, inak sa povrch produktu zmení a zožltne, keď je generované rezné teplo príliš veľké; skúste použiť stopkovú frézu s veľkým uhlom čela, dobrým odstraňovaním triesok a ostrosťou; Pri upínaní by sa mala plne zvážiť deformácia produktu po spracovaní a mala by sa správne kontrolovať upínacia sila a spôsob upínania obrobku.


Spracovanie vŕtania. Nie je možné priamo vŕtať veľkým vrtákom. Najprv môžete vŕtať vrtákom s priemerom menším ako 10 mm, potom použiť menší vyvrtávací nástroj na vyvrtávanie a nakoniec použiť veľký vyvrtávací nástroj na vyvrtávanie; pri vŕtaní musíte rad vrtákov opakovane zasúvať. Lupienky; je potrebné zabezpečiť dostatočné a včasné ochladenie reznej kvapaliny na rýchle zníženie tepla, vhodne znížiť rýchlosť posuvu pri vŕtaní a pri opotrebovaní vrtáka je potrebné vrták včas opraviť.

 

Zvláštna pozornosť by sa mala venovať poklepávaniu na materiály na spracovanie nití. Materiál PEEK je odolnejší voči opotrebovaniu a opotrebovanie pri poklepaní bude veľmi rýchle, preto by ste mali často kontrolovať veľkosť závitu. Po opotrebovaní kohútika sa výrobok v dôsledku zvýšenia vytlačovacej sily ľahko zdeformuje alebo dokonca praskne. Pri odpichovaní musí byť kohútik potiahnutý chladiacou kvapalinou alebo olejom a rýchlosť posuvu by mala byť malá. Pri odpichu hlbokých otvorov sa pokúste poklepať viackrát v segmentoch.


GZ IDEAL má dlhoročné skúsenosti s výrobou a spracovaním produktov PEEK. Môže vykonávať extrúzne tvarovanie, vstrekovanie, lisovanie a obrábanie. Podľa zákazníckych výkresov a požiadaviek na vzorky vyvíja a vyrába vstrekovacie a lisovacie formy a prispôsobuje rôzne špecifikácie, diely PEEK a hotové výrobky so širokým rozsahom použitia.