Aké sú výhody a nevýhody PEEK a PTFE?

- 2021-09-07-

Aké sú výhody a nevýhody PEEK a PTFE?

 

V porovnaní s PTFE sú výhody materiálu PEEK vysoká pevnosť, dobrá odolnosť proti opotrebeniu, vysoká mechanická pevnosť pri vysokej teplote, rozmerová stabilita, dobrá odolnosť proti tečeniu a vstrekovanie.

 

Výhodou materiálu PTFE je jeho nízky koeficient povrchového trenia a lepšia odolnosť proti korózii ako u materiálu PEEK.

 

Čínsky názov PEEK je polyéteréterketón a čínsky názov PTFE je polytetrafluóretylén. PEEK je termoplastický materiál a možno ho spracovať vstrekovaním. PTFE je termosetový plast, ktorý je možné tvarovať iba lisovaním za studena a spekaním a oboje možno vytvárať mechanickým spracovaním tyčí alebo plechov.

 

Pokiaľ ide o teplotnú odolnosť, PEEK odolá teplote až do 260°C, ale PTFE môže dosiahnuť iba 220°C. Po prekročení teploty 150°C, PTFE zmäkne bez akejkoľvek pevnosti, ale PEEK si stále zachováva dobrú mechanickú pevnosť. Odolnosť PTFE voči korózii je lepšia ako odolnosť voči PEEK. Medzi týmito dvoma je veľký cenový rozdiel. Cena PEEK je oveľa drahšia. Pokiaľ ide o aplikáciu, PEEK je široko používaný v leteckom a kozmickom priemysle, zdravotníckych strojoch, automobilovom priemysle, ropnom priemysle atď., K dispozícii je PTFE Používa sa v mazacích materiáloch, ako aj v elektrických izolačných častiach, kondenzátorových médiách, izolácii drôtov, izolácii elektrických prístrojov atď. ..používané pri rôznych frekvenciách.

 

Spoločnosť GZ Ideal sa už mnoho rokov angažuje v oblasti špeciálnych plastov a môže vykonávať rôzne lisovacie procesy, ako je vytláčanie, vstrekovanie, lisovanie a obrábanie. Podľa výkresov zákazníka alebo požiadaviek vzorky vyvíjajte a vyrábajte vstrekovacie a lisovacie formy a prispôsobujte diely a hotové výrobky PEEK s rôznymi špecifikáciami a širokým spektrom použitia.