Aké sú riziká gumových a plastových výrobkov

- 2021-09-07-

Aké sú riziká gumových a plastových výrobkov

 

     Všetci by sme mali poznať výrobky z gumy a plastov, ale väčšina ľudí stále nevie niektoré odborné znalosti. Pozrime sa na nebezpečenstvá výrobkov z gumy a plastov, aby ich každý mohol lepšie používať.

     V súčasnosti možno obojstranné lepidlá na všeobecné priemyselné použitie rozdeliť do dvoch kategórií: akrylové lepidlo a gumové lepidlo. Pre tieto dva typy je možné ich rozdeliť do dvoch foriem: základný materiál a žiadny základný materiál. Bez ohľadu na to, akú formu majú, musíme im porozumieť, aby sme ich mohli lepšie používať. Pozrime sa na nebezpečenstvo výrobkov z gumy a plastov.

     Po prvé, gumové výrobky sú lisované pod vysokým tlakom počas lisovania, takže tento typ gumových produktov nemožno vylúčiť z dôvodu súdržnosti elastoméru a môžu byť extrémne nestabilné, keď sú lisované z formy. Zmršťovanie gumy (miera zmršťovania gumy sa líši pri rôznych typoch gumy), chvíľu trvá, kým sa zmierni a stabilizuje. Preto pri navrhovaní gumových výrobkov, bez ohľadu na vzorec alebo formu, je potrebné starostlivo vypočítať prispôsobenie, inak sa kvalita hotového výrobku ľahko zníži.

     Po druhé, guma je teplom taviteľný elastomér, zatiaľ čo plasty sú tavené za tepla a za studena. Pretože kaučuk má rôzne typy sulfidov, existuje určitá medzera v teplotnom rozsahu, keď sa formujú a vytvrdzujú, a dokonca môžu byť ovplyvnené vnútornou teplotou a vlhkosťou v dôsledku zmien klímy. V dôsledku toho je potrebné kedykoľvek upraviť podmienky výroby gumených výrobkov, aby sa dali vyrábať kvalitné výrobky.

     Gumové výrobky časom prasknú alebo stvrdnú v rôznych stupňoch. Dôvodom týchto javov sú vonkajšie faktory a vnútorné faktory.

     Vonkajšie faktory: Vonkajšie faktory, ktoré spôsobujú starnutie gumových výrobkov, zahŕňajú kyslík, oxid, ozón, teplo, svetlo atď.;

     Vnútorné faktory: Vnútorné faktory zahŕňajú typ gumy, spôsob lisovania, stupeň spájania, typ zmiešavacích liečiv, faktory v technike spracovania atď.