Opatrenia pri používaní vrtákov Ako môžeme zaistiť bezpečnosť používania

- 2021-07-02-

Opatrenia pri používaní vrtákov:

1. Pri práci v rôznych skalných útvaroch si zvoľte rôzne druhy vrtákov, osový tlak a rýchlosť podľa tvrdosti litológie; práca v mäkkých skalných útvaroch, výmena vrtáka v strede, prísne skontrolujte zliatinu na zadnej strane dlane starého vrtáka a kužeľa Ak zuby spadli na dno otvoru, ak existujú staré vrtáky bitov do otvoru, je prísne zakázané používať nový vrták do pôvodného otvoru; keď má hornina trhliny alebo skaly praskajú v dôsledku trhacích prác a práce v bubne, znížte axiálny tlak a rýchlosť, aby ste predišli mdlým zubom.

2. Pri vrtných súpravách musia dodržiavať zásadu zladenia troch prvkov vŕtania (tlak vetra, axiálny tlak a rýchlosť otáčania) s parametrami odporúčanými vzorkou vrtáka.

3. Predtým, ako sa vyberiete do studne, skontrolujte vzhľad každej časti vrtáka a overte, či je koncová strana závitu vrtáka v súlade s výrobným číslom na baliacom boxe vrtáka a certifikáte; či je na povrchu palmy zuba vrtáka špičková ochranná známka, aby sa zabránilo falšovaniu.

4. Vrták by mal byť primerane uložený na vrtnej súprave, aby sa zabránilo vniknutiu prachu a iných nečistôt do vrtáka.

5. Keď je nový vrták vyvŕtaný, mal by sa používať s nízkym axiálnym tlakom a nízkymi otáčkami po dobu 20-30 minút a potom sa postupne zvyšovať na normálny axiálny tlak.

6. Pri vytváraní nového otvoru novým vrtákom dbajte na odstraňovanie odpadkov okolo otvoru (skaly, kovový šrot atď.), Pričom otáčajte, vetrajte a spomaľujte, blízko povrchu, aby ste predišli náhlemu vŕtaniu a nárazové poškodenie vrtáka.

7. Keď je vrtný nástroj v otvore, je prísne zakázané cúvať, aby sa zabránilo vpadnutiu vrtáka do studne.

8. Keď je vrták v otvore a vzduchový kompresor zrazu prestane fungovať, troska môže ľahko vstúpiť do vrtáka. Preto je prísne zakázané dlhší čas otáčať, čo spôsobí opotrebovanie ložiska, troska sa opakovane láme (alebo zasekáva) a urýchľuje opotrebovanie vŕtačky.

9. Pri bežných perforáciách by z hlavnej vzduchovej dráhy vzduchového kompresora nemal unikať vzduch, aby sa zabezpečil dostatočný objem vzduchu a tlak vzduchu, aby sa predĺžila životnosť vrtáka.

10. Je prísne zakázané používať zakrivené vrtné rúrky, aby sa zabránilo nerovnomernému namáhaniu troch dlaní vrtáka a urýchlilo poškodenie vrtáka.

11. Skladovanie vrtáka by malo byť odolné voči vlhkosti a vetrané. V procese prepravy je prísne zakázané klopať kužele a nite.