Aké sú výhody nylonu MC a bežného nylonu?

- 2021-06-24-

V porovnaní s bežným nylonom má nylon MC oveľa vyššie fyzikálne a mechanické vlastnosti ako bežný nylon.

 

(1) Fyzikálne vlastnosti. Nylon MC má nižšiu absorpciu vody ako bežný nylon, asi 0,9%, zatiaľ čo všeobecný nylon je asi 1,9%, takže má dobrú rozmerovú stabilitu.

 

(2) Mechanické vlastnosti. Tvrdosť MC nylonu je vyššia ako tvrdosť bežných termoplastov. Tvrdosť podľa Brinella je asi 21 kg / cm2, pevnosť v ťahu je viac ako 900 kg / cm2 a pevnosť v ohybe, pevnosť v tlaku a odolnosť proti nárazu sú vyššie ako u väčšiny termoplastov. Tuhosť MC nylonu je tiež veľmi vynikajúca, modul pevnosti v ťahu môže dosiahnuť 3,6 × 104 kg / cm2 a modul pružnosti v ohybe môže dosiahnuť 4,2 × 104 kg / cm2 (pri izbovej teplote). Má dobré trenie a opotrebenie a má lepší samomazací výkon v porovnaní so zliatinou medi a zliatiny Baotou na testovacom stroji. Počas suchého trenia je koeficient trenia stabilný, tepelný výkon je pri zaťažení 4,6 kg / cm2, teplota tepelnej deformácie MC nylonu je 150 ° C a 190 ° C a tepelná odolnosť Maxi je asi 55 ° C. ƒ, čo prevyšuje väčšinu technických plastov.

 

Z rôznych fyzikálnych vlastností MC nylonu je zrejmé, že ako špeciálny technický plast sa MC nylon môže používať v mnohých drsných pracovných podmienkach, najmä v ťažobných strojoch a poľnohospodárskych strojoch. Pri aplikácii poľnohospodárskych strojov vyvinula továreň na výrobu plastových výrobkov viac ako 50 výrobkov v 3 kategóriách, hlavne vrátane objímok hriadeľa, pružných tlmiacich blokov spojky a tesniacich krúžkov. Medzi popredné produkty patria vozíky na reťazové traktory a rôzne opotrebiteľné puzdrá na poľnohospodárskych strojoch. Najmä všetky druhy opotrebovateľných dielov a spojok na kombajnoch, tlmiče nárazov s dlhou životnosťou vo všetkých druhoch spojok vodných čerpadiel atď. Výrobky z tesniacich krúžkov zahŕňajú rôzne tesniace krúžky a prachové manžety olejových valcov, veľké tesniace krúžky vodných čerpadiel atď. Vo výrobnom procese sa upravujú výrobky používané v rôznych pracovných prostrediach, napríklad výrobky z hriadeľových puzdier. Úpravou sa zvyšuje ich samomazací výkon a odolnosť proti opotrebovaniu, čo výrazne zvyšuje životnosť a šetrí náklady na údržbu pre používateľov. A čas údržby.

 

Pokiaľ ide o blokové výrobky absorbujúce nárazy, zameriava sa na zlepšenie ich húževnatosti a odolnosti proti nárazom, ktoré dokážu udržať vysokú stabilitu a dlhú životnosť v drsnom pracovnom prostredí. Za zmienku stojí, že použitie nylonových výrobkov MC môže za určitých podmienok použitia zjednodušiť štruktúru častí stroja. Napríklad všetky druhy napínacích kolies na poľnohospodárskych strojoch môžu ušetriť ložisko a priamo nastaviť nylonové napínacie koleso na hriadeľ. Beží ďalej a výrazne znižuje výrobné náklady a náklady na údržbu.