Ako regulovať teplotu počas vstrekovania¼Ÿ¼Ÿ

- 2021-06-21-

Ako regulovať teplotu počas vstrekovania¼Ÿ¼Ÿ

1. Teplota valca: Teplota, ktorú je potrebné regulovať počas procesu vstrekovania, zahŕňa teplotu valca, teplotu dýzy a teplotu formy. Prvé dve teploty ovplyvňujú hlavne plastifikáciu a tok plastu, zatiaľ čo druhé teploty ovplyvňujú hlavne tok a chladenie plastu. Každý plast má inú výstupnú teplotu. V prípade toho istého plastu sa jeho prietoková teplota a teplota rozkladu líšia z dôvodu rôznych zdrojov alebo druhov. Je to spôsobené rozdielom v priemernej molekulovej hmotnosti a distribúcii molekulovej hmotnosti. Plasty v rôznych druhoch vstrekovania Tiež je odlišný proces plastifikácie v stroji, takže aj teplota hlavne.
2. Teplota trysky: Teplota trysky je zvyčajne o niečo nižšia ako maximálna teplota hlavne. To má zabrániť „javu slinenia“, ktorý sa môže vyskytnúť v priamej dýze roztaveného materiálu. Teplota dýzy by nemala byť príliš nízka, inak by to spôsobilo predčasné stuhnutie taveniny a zablokovalo by dýzu, alebo by to malo vplyv na výkonnosť produktu v dôsledku predčasného stuhnutia materiálu vstrekovaného do dutiny.
3. Teplota formy: Teplota formy má veľký vplyv na vnútorný výkon a zjavnú kvalitu produktu. Teplota formy závisí od kryštalinity plastu, veľkosti a štruktúry produktu, výkonnostných požiadaviek a ďalších podmienok procesu (teplota taveniny, rýchlosť vstrekovania a vstrekovací tlak, formovací cyklus atď.).