Štruktúra formy z plastu

- 2021-06-18-

Štruktúra formy z plastu: Zahŕňa hlavne vnútornú formu s variabilnou dutinou zloženú z kombinovaného substrátu vnútornej formy, komponent vnútornej formy a kombinovanú kartónovú dosku s vnútornou formou. Konvexná forma kombinuje substrát, komponent samčej formy, kompozitnú kartu samčej formy a dierovačku formy s variabilným jadrom zloženú z komponentu na odrezanie dutiny a bočnej rezanej kombinovanej dosky.
Aby sa zlepšili vlastnosti plastov, musia sa do polyméru pridať rôzne pomocné materiály, ako sú plnivá, plastifikátory, mazivá, stabilizátory, farbivá atď., Aby sa z nich stal plast s dobrým účinkom.
1. Syntetická živica je najdôležitejšou zložkou plastov a jej obsah v plastoch je zvyčajne 40% až 100%. Pretože vysoký obsah a povaha živice často určuje povahu plastu, ľudia často považujú živicu za synonymum pre plast. Napríklad zamieňajte polyvinylchloridovú živicu s polyvinylchloridovými plastmi a fenolové živice s fenolovými plastmi. Živica a plast sú v skutočnosti dva odlišné pojmy. Živica je nespracovaný surový polymér, ktorý sa nepoužíva iba na výrobu plastov, ale aj ako surovina pre nátery, lepidlá a syntetické vlákna. Okrem veľmi malej časti plastov, ktoré obsahujú 100% živice, je vo väčšine plastov potrebné okrem hlavnej zložky živice pridať aj ďalšie látky. 2. Plnivo Plnivo sa tiež nazýva plnivo, ktoré môže zlepšiť pevnosť a tepelnú odolnosť plastov a znížiť náklady. Napríklad pridanie dreveného prášku k fenolovej živici môže výrazne znížiť náklady, čím sa fenolový plast stane jedným z najlacnejších plastov, a súčasne to môže výrazne zlepšiť mechanickú pevnosť. Plnivá možno rozdeliť na dva typy: organické plnivá a anorganické plnivá, prvé ako drevná múčka, handry, papier a rôzne textilné vlákna, a druhé ako sklenené vlákna, kremelina, azbest, sadze a tak ďalej.
3. Plastifikátory Plastifikátory môžu zvýšiť plasticitu a pružnosť plastov, znížiť krehkosť a uľahčiť spracovanie a tvarovanie plastov. Plastifikátory sú všeobecne vysoko vriace organické zlúčeniny, ktoré sú miešateľné so živicou, netoxické, bez zápachu a stabilné voči svetlu a teplu. Najčastejšie sa používajú estery ftalátov. Napríklad pri výrobe polyvinylchloridových plastov je možné získať mäkké polyvinylchloridové plasty, ak sa pridá viac zmäkčovadiel. Ak sa nepridá žiadne alebo menej plastifikátorov (množstvo <10%), je možné získať tuhé polyvinylchloridové plasty. .
4. Stabilizátor Aby sa zabránilo rozkladu a poškodeniu syntetickej živice pôsobením svetla a tepla počas spracovania a používania, a aby sa predĺžila životnosť, je potrebné do plastu pridať stabilizátor. Bežne sa používajú stearát, epoxidová živica atď.
5. Farbivá Farbivá umožňujú, aby plasty mali rôzne jasné a nádherné farby. Ako farbivá sa bežne používajú organické farbivá a anorganické pigmenty.
6. Mazivo Úlohou maziva je zabrániť priľnutiu plastu k kovovej forme počas formovania a súčasne urobiť povrch plastu hladký a krásny. Medzi bežne používané mazivá patrí kyselina stearová a jej vápenaté a horečnaté soli. Okrem vyššie uvedených prísad sa do plastu môžu pridávať aj retardéry horenia, penidlá, antistatické látky atď.