Analýza vývoja trhu s polyimidom

- 2021-06-15-

Polyimid (PI) je nový typ termosetového technického plastu odolného voči vysokej teplote, pretože si dokáže udržať vysoké fyzikálne a mechanické vlastnosti v širokom rozmedzí teplôt od -269 ° ½ do 400 ° C a vo vzduchu môže mať teplotu -240 ° ž 260 ° „Ƒ. Dlhodobé použitie, má vynikajúcu elektrickú izoláciu, odolnosť proti opotrebeniu, odolnosť voči vysokému teplotnému žiareniu a fyzikálne a mechanické vlastnosti, preto sa široko používa v elektromechanických, elektronických a elektrických, prístrojových, petrochemických, meracích a iných odboroch a stal sa globálnym. raketa, letectvo atď. Jeden z nepostrádateľných materiálov v oblasti špičkových technológií.

Od prvej priemyselnej výroby polyimidu spoločnosťou DuPont v Spojených štátoch americké japonské spoločnosti ako Toray DuPont, Ube Industries, Zhongyuan Chemical a Mitsubishi Chemical postupne vyvíjali a vyrábali polyimidové živice a filmy. Bývalý Sovietsky zväz tiež Postupne bolo vyvinutých viac ako 20 druhov odrôd. Okrem toho má japonská polyimidová spoločnosť aj sadu 400 ton / rok termosetového bismaleimidového zariadenia a pôvodná francúzska spoločnosť Rhone Planck môže vyrábať aj polyamidimidovú živicu.

Z hľadiska dopytu sú hlavné oblasti spotreby polyimidu koncentrované v Spojených štátoch, Japonsku a západnej Európe. Podľa štatistík bol v roku 2000 dopyt po polyimide v USA, Japonsku a západnej Európe 10 000 ton, 3 000 ton a 3 200 ton, ktoré sa používali hlavne na výrobu lisovaných dielov, smaltovaných povlakov drôtov a fólií.

V posledných rokoch veľké zahraničné spoločnosti rozširujú rozsah výroby polyimidu, vyvíjajú nové odrody a nové triedy, hľadajú spôsoby, ako ďalej znižovať náklady, a vývojom termoplastických polyimidov a použitím metód modifikácie miešania ďalej zlepšujú vlastnosti spracovania polyimidu. Napríklad modifikácia zmiešania polyimidu a bismaleimidu, bismaleimidu a epoxidovej živice môže zlepšiť spracovateľnosť a ďalšie vlastnosti materiálu.

V súčasnosti sa polyimidová kompozitná fólia HF používa hlavne na výrobu tenkovrstvových a leteckých drôtov triedy H. Medzi nimi sa tenkovrstvové drôty triedy H používajú hlavne v motoroch elektrických lokomotív a dieselových lokomotív a letecké drôty sa používajú hlavne v elektrických vedeniach a prístrojových linkách lietadiel. Polyetherimidové plastové výrobky sa začali používať nielen v technologicky vyspelých oblastiach, ako sú rakety a satelity, ale aj v automobiloch, kancelárskych zariadeniach, domácich spotrebičoch, súčastiach mechanických tesnení a v ďalších oblastiach. Okrem toho s rozvojom elektronického priemyslu v posledných rokoch rastie aj množstvo pružnej polyimidom plátovanej medenej fólie a kompozitný materiál vyrobený z bismaleimidu a epoxidovej živice má široké pole aj v leteckom priemysle. Vyhliadky na uplatnenie.