Proces povrchovej úpravy presných mechanických častí

- 2021-06-11-

Pri spracovaní presných mechanických častí sú požiadavky na pevnosť a húževnatosť pomerne vysoké. Jeho pracovný výkon a životnosť úzko súvisia s povrchovým výkonom. Zlepšenie povrchových vlastností nemožno dosiahnuť iba pomocou materiálov a je to tiež veľmi neekonomické. Pri skutočnom spracovaní však musí jeho výkon dosiahnuť štandard. V tejto dobe je potrebná technológia povrchovej úpravy.
 
Technológia leštenia foriem je veľmi dôležitým článkom v oblasti povrchovej úpravy foriem a je tiež dôležitým procesom v procese spracovania obrobkov. Proces povrchovej úpravy presných mechanických častí je v procese spracovania veľmi dôležitý. Je potrebné pripomenúť, že leštenie presných dielov na povrchu formy nie je ovplyvnené iba procesom a leštiacim zariadením, ale aj dielmi. Efektu zrkadlového povrchu materiálu sa pri súčasnom spracovaní nevenuje dostatočná pozornosť, čo tiež ukazuje, že samotné leštenie je materiálom ovplyvnené.

Aj keď je technológia spracovania na zlepšenie povrchovej výkonnosti presných dielov neustále inovovaná a aktualizovaná, najbežnejšie používanou pri spracovaní presných súčiastok je hlavne technológia nanášania tvrdého filmu, nitridácia a nauhličovanie. Pretože nitridačná technológia môže dosiahnuť vysokú úroveň povrchových vlastností a proces nitridačnej technológie má veľmi vysokú konzistenciu s procesom kalenia ocele v presných súčiastkach.
 
Teplota nitridácie je veľmi nízka, takže po spracovaní nitridačnej technológie nie je potrebný intenzívny chladiaci proces, takže deformácie presných častí budú veľmi malé, takže sa technológia nitridovania používa aj na spevnenie presných mechanických častí. . Povrchový výkon je jednou z prvých technológií a v súčasnosti sa široko používa.