Lekárska forma na formovanie vstrekovacích foriem

- 2021-06-10-

Lekárska forma na formovanie vstrekovacích foriem


1. Časti, ktoré majú tvar, štruktúru a mierku formovacieho materiálu, sa obvykle skladajú z jadier (lisovacích foriem), vydutých dutín formy, jadier závitov, vložiek atď.

2. Lekársky systém na nalievanie injekčných foriem Je to kanál, ktorý vedie roztavený plast z trysky vstrekovacieho stroja do uzavretej dutiny formy. Spravidla sa skladá z hlavného prietokového kanála, bežca, brány a studenej studne na slimáky.
3. Vodiaca časť lekárskej vstrekovacej formy je nastavená tak, aby zabezpečila presné vyrovnanie pohyblivej formy a pevnej formy, keď je uzavretá uzavretá forma, čo má vodiaci a polohovací účinok. Skladá sa z vodiaceho stĺpika a vodiacej objímky. Niektoré lekárske vstrekovacie formy sú stále na vrchu. Vodiace časti sú umiestnené na vyhadzovacej doske, aby sa zabezpečil plynulý a spoľahlivý pohyb demontovacej formy. Vnútro pozostáva z organizácie na odformovanie, organizácie ťahania jadra, systému úpravy modelu stroja a výfukového systému.
4. Organizácia na odformovanie medicínskych vstrekovacích foriem je zariadenie na dokončenie odformovania plastových častí a odlievacieho systému. Existuje veľa štrukturálnych foriem. Bežne sa používajú vyhadzovač, potrubie, horná doska a pneumatický vyhadzovač. Spravidla sa skladá z vyhadzovača a resetovacej tyče. , Prak, upínacia doska tŕňa, horná doska (horný krúžok) a vodiaci stĺpik / vodiaca objímka hornej dosky atď.
5. Štruktúra na ťahanie jadra lekárskej vstrekovacej formy. U plastových dielov s bočnými otvormi alebo podrezaním je potrebné pred vytiahnutím a vybratím z formy vykonať bočné vyťahovanie jadra alebo samostatný klzný blok (bočné upichovanie), aby sa hladko odformovali.
6. Systém na úpravu teploty formy pre lekárske vstrekovacie formy Na splnenie požiadaviek na teplotu formy pri procese vstrekovania je potrebný systém na úpravu teploty formy (ako je chladiaca voda, horúca voda, horúci olej a elektrický vykurovací systém atď.), upravte teplotu formy.
7. Na plynulé vypúšťanie plynu z dutiny formy lekársky výfukový systém na vstrekovanie formy často otvára výfukovú drážku na deliacom povrchu formy a medzery medzi tlačnými tyčami mnohých foriem alebo iných pohyblivých častí (ako napr. posúvače) sú tiež Môže hrať výfukový efekt.