Aké sú výhody výberu päťosového cnc obrábania

- 2021-06-09-

Aké sú výhody výberu päťosového cnc obrábania?

1. Predĺžte životnosť rekvizít a komponentov

Viacero rezných vrstiev môže presne rozdeliť horný povrch obežného kolesa a rôzne časti čepele. Funkcia viacerých rezných vrstiev umožňuje rozdelenie dráhy nástroja čepele na hornú, strednú a spodnú časť. Tieto časti je možné ovládať nezávisle a potom ich plynulo zmiešať v rôznych operáciách rezania. medzi. Podpora viacerých rezných vrstiev pre päťosové obrábanie gumovej formy umožňuje segmentáciu čepele, aby sa optimalizovalo obrábanie povrchu obežného kolesa. Nástroj s kužeľovou hlavňou podporuje obrábanie obežného kolesa a rýchlosť obrábania povrchu sa porovnáva s dokončením pomocou baňkovej čelnej frézy. Môže sa zvýšiť o viac ako polovicu a má lepšiu povrchovú úpravu a dlhšiu životnosť nástroja.

2. Presná kontrola


Príspevok na zákazkové obrábanie umožňuje päťosému spracovaniu gumovej formy upraviť prídavok, ktorý zostáva na čepeli, aby bolo možné presne riadiť prídavok v procese polodokončovania alebo finálneho dokončovania. Táto pokročilá funkcia sa používa na splnenie prísnych tolerančných požiadaviek. Pre čínskych výrobcov leteckých motorov môže päťosové obrábanie gumovej formy so zaručenou kvalitou dosiahnuť vysoko presné obrábanie a môže pružne kompenzovať deformáciu tenkých čepelí počas procesu rezania.

3. Poskytuje vyššiu mieru využitia obrábacích strojov

Nie všetky päťosové CNC obrábanie sa vykonáva na päťosovom obrábacom centre, najmä pre väčšie guľaté puzdrá, hriadele a iné ťažko obrábateľné diely. Účinnou metódou je päťosové CNC obrábanie v centre sústruhu. Turn-milling je technológia používaná na spracovanie okrúhlych alebo kužeľových povrchov so špeciálnymi vlastnosťami modelu. Na tieto operácie môžu byť na dokonalé rezanie použité rôzne nástroje. Vďaka tomu je komplexné sústruženie-frézovanie ideálnym riešením pre hrubovanie a dokončovanie. Medzi zákazníkmi veľmi populárne päťosové obrábanie gumových foriem má dobré povrchové tolerancie a presnosť.

Päťosové cnc obrábanie je možné navyše nezávisle umiestniť v rôznych situáciách. Podľa odborníkov v priemysle je umiestnenie nástroja primárnym faktorom na dosiahnutie vysoko presného spracovania dielov a päťosové spracovanie gumových foriem nevyžaduje vysoké podmienky spracovania. Podľa neskorších štatistík Zistilo sa, že jeho náklady na spracovanie sú ešte nižšie ako náklady na bežné spôsoby spracovania.