Aplikácia PEEK v oblasti lekárskej implantácie

- 2021-06-09-

Biomedicínske materiály sú technologicky vyspelým odvetvím s najviac interdisciplinárnymi odvetviami a odvetviami náročnými na vedomosti, vrátane kovov, polymérnych materiálov, kompozitných materiálov atď. Medzi nimi sú najskôr vyvinuté, najbežnejšie a najpoužívanejšie materiály v biomedicíne lekárske polymérne materiály. materiálov. Rýchlo sa rozvíjajúci odbor. S rozvojom trhu s implantátmi sa PEEK (polyéter éterketón) ako nový typ zdravotníckeho materiálu pre implantáty používa v plastickej chirurgii, kardiovaskulárnych, umelých stavcoch a ďalších odboroch.

PEEK má modul veľmi blízky modulu samotnej kosti a má vynikajúcu húževnatosť a odolnosť proti únave. Pri použití medzistavcového zariadenia má PEEK viac výhod ako kovové materiály zo zliatiny titánu a kobaltu a chrómu. Má veľa výhod, ako je biokompatibilita, chemická stabilita a modul pružnosti podobný kosti samotnej. S rozvojom trhu s implantátmi sa PEEK používa v ďalších oblastiach: ako je plastická chirurgia, kardiovaskulárne, farmaceutické a tak ďalej.

Pretože PEEK má elektrické izolačné vlastnosti a vynikajúce mechanické vlastnosti, kardiovaskulárne pole používa PEEK ako montážne komponenty a nezávislé implantáty. Vo farmaceutickej oblasti je PEEK preferovaným materiálom s chemickou odolnosťou voči telesným tekutinám v porovnaní s inými plastmi. Pri použití pri vstrekovaní je materiál ľahký, vysoko integrovaný do častí a má väčšiu voľnosť v dizajne