Ako vyriešiť depresiu vstrekovaných dielov?

- 2021-06-07-

Ako vyriešiť depresiuvstrekované diely?

Niekedy sa u spracovaných injekčných produktov prejaví zmenšenie a depresia. Čo sa deje? Čo spôsobuje tieto situácie?


1. Strana stroja

Ak je otvor dýzy príliš veľký, tavenina bude tiecť späť a zmršťovať sa a odpor bude príliš malý a množstvo materiálu bude nedostatočné.
Ak je upínacia sila nedostatočná, blesk sa tiež zmenší. Skontrolujte, či nie je problém s upínacím systémom.
Ak je množstvo plastifikácie nedostatočné, mal by sa na kontrolu opotrebenia skrutky a valca použiť stroj s veľkým množstvom plastifikácie.
2. Pleseň

Konštrukcia dielov by mala zabezpečiť rovnomernú hrúbku steny a zabezpečiť rovnomerné zmrštenie.
Chladiaci a ohrievací systém formy musí zabezpečiť, aby bola teplota každej časti rovnaká.
Vtokový systém musí byť neobmedzený a odpor nesmie byť príliš veľký. Napríklad veľkosť hlavného bežca, bežca a brány musí byť primeraná, plynulosť musí byť dostatočná a prechodová zóna musí byť oblúková.
U tenkých častí by sa mala teplota zvýšiť, aby bol materiál hladký, a u hrubostenných častí by sa mala teplota formy znížiť.
Brána by sa mala otvárať symetricky a mala by sa otvárať čo najviac v hrubej stene výrobku a mal by sa zvýšiť objem studenej studne na slimáky.
3. Plast

Kryštalické plasty sa zmršťujú viac ako nekryštalické plasty. Počas spracovania primerane zvýšte množstvo materiálu alebo do plastov pridajte nukleačné činidlá, aby ste urýchlili kryštalizáciu a znížili poklesy zmršťovania.

4. Spracovanie

Teplota hlavne je príliš vysoká a objem sa veľmi mení, najmä teplota predhrdla. U plastov so slabou tekutosťou by sa mala teplota primerane zvýšiť, aby sa zabezpečila hladkosť.
Vstrekovací tlak, rýchlosť, protitlak sú príliš nízke a doba vstrekovania je príliš krátka, takže objem alebo hustota materiálu sú nedostatočné a zmenšovací tlak, rýchlosť, protitlak sú príliš veľké a čas je príliš dlhý. spôsobiť blikanie a zmršťovanie.
Dávkované množstvo znamená, že vstrekovací tlak sa spotrebuje, keď je vankúš príliš veľký, a množstvo je nedostatočné, keď je vankúš príliš malý.
U častí, ktoré nevyžadujú presnosť, je po vstrekovaní a udržovacom tlaku vonkajšia vrstva v zásade skondenzovaná a vytvrdená a sendvičová časť je stále mäkká a dá sa vyhodiť. Časť sa vysunie skoro a nechá sa pomaly vychladnúť na vzduchu alebo v horúcej vode. Kontrakcia je jemná a nie je tak nápadná bez toho, aby to malo vplyv na použitie.