Ako si vybrať CNC nástroje pri spracovaní kovových dielov?

- 2021-06-07-

Ako všetci vieme, pri CNC obrábaní existuje veľa druhov CNC sústružníckych nástrojov s rôznymi funkciami a rôzne účinky sú tiež rôzne. Preto je výber nástrojov veľmi dôležitý. Musíme vybrať nástroje správne podľa rôznych podmienok spracovania. Ako si teda vybraťkovové CNC obrábanie dielov?

Spracovanie numerického riadenia je pokroková technológia spracovania v dnešnej výrobe strojov a automatizovaná metóda spracovania s vysokou účinnosťou, vysokou presnosťou a vysokou flexibilitou.
Technológia spracovania kovového CNC numerického riadenia je druhom mechanického spracovania a tiež sa riadi zákonom mechanického spracovania a rezania, ktorý je zhruba rovnaký ako technológia spracovania bežných obrábacích strojov. Pretože sa jedná o druh automatického spracovania, pri ktorom sa technológia počítačového riadenia aplikuje na mechanické spracovanie, má vlastnosti vysokej účinnosti spracovania a vysokej presnosti. Technológia spracovania má svoje vlastné jedinečné vlastnosti, proces je komplikovanejší a usporiadanie pracovných krokov je podrobnejšie a dôkladnejšie.

Technológia CNC obrábania kovov zahŕňa výber nástrojov, stanovenie rezných parametrov a návrh procesných trás prechodu nástrojov. Súčiastky na CNC obrábanie kovov sú základom a jadrom CNC programovania. Len pomocou rozumnej technológie dokážeme zostaviť vysoko efektívne a vysoko kvalitné CNC programy. Kritériá na meranie kvality CNC programu sú: najmenší čas spracovania, najmenšia strata nástroja a najlepšie výsledky.