Ako upraviť vzhľad vstrekovaných výrobkov?

- 2023-10-12-

Ako upraviť vzhľad vstrekovaných výrobkov?

Šál, tiež známy ako letmý okraj, prepad, prepad atď., sa väčšinou vyskytuje v deliacej polohe formy, ako sú: deliaca plocha formy, posuvná časť posúvača, prasklina vložky, póry hornej tyče atď. Ak sa únik včas nevyrieši, bude sa ďalej rozširovať, čo má za následok čiastočné zrútenie formy na potlač, čo vedie k trvalej obštrukcii. Praskliny vo vložke a plášť pórov vyhadzovacej tyče môžu tiež spôsobiť uviaznutie produktu na forme, čo ovplyvní uvoľnenie formy.

Prirodzená farba šálu je medzera medzi plastovým materiálom vstupujúcim do spojovacej časti formy a prebytkom, ktorý zostane na výrobku po ochladení. Riešenie problému s okrajom je jednoduché, to znamená zvládnuť, aby sa tavenina nedostala do medzery formy. Tavenina plastu vstupuje do medzery na prispôsobenie formy, vo všeobecnosti existujú dve situácie: jedna je, že medzera na prispôsobenie formy je pôvodne veľká a koloid sa do nej ľahko dostane; Iná situácia je, že štrbina na prispôsobenie formy bola pôvodne malá, ale bola nútená vstúpiť v dôsledku tlaku roztaveného koloidu.

Navonok sa zdá, že čip sa dá úplne vyriešiť posilnením presnosti výroby a pevnosti formy. Je úplne nevyhnutné zlepšiť presnosť výroby formy, zmenšiť zhodnú medzeru formy a zabrániť vniknutiu roztaveného koloidu. Ale pevnosť formy sa v mnohých prípadoch nedá donekonečna spevňovať, spevňovať na akýkoľvek tlak, koloid sa do nej nemôže vlámať.

Výskyt piercingu je spôsobený plesňou a procesom. Skontrolujte príčiny procesu, hlavne skontrolujte, či je upínacia sila dostatočná a príčinu formy kontrolujte až vtedy, keď je upínacia sila dostatočná, čepeľ sa stále vyskytuje.

Spôsoby, ako skontrolovať, či je upínacia sila dostatočná:

1) Postupne zvyšujte vstrekovací tlak, so zvyšovaním vstrekovacieho tlaku sa zodpovedajúcim spôsobom zväčšuje aj mólo a hrana je dôležitá na deliacej ploche formy, čo naznačuje, že upínacia sila nie je dostatočná.

2) Postupne zvyšujte upínaciu silu vstrekovacieho stroja, keď zvieracia sila dosiahne určitú hodnotu, čepeľ na deliacej ploche sa rozptýli, alebo pri zvýšení vstrekovacieho tlaku sa čepeľ na deliacej ploche už nezväčšuje. Zdá sa, že táto hodnota zvieracej sily je dostatočná.

Ako skontrolovať, či je presnosť výroby formy spôsobená okrajom:

Pri nižšej teplote materiálu, nižšej rýchlosti plnenia a nižšom vstrekovacom tlaku sa produkt len ​​naplní (produkt sa mierne zmrští). V tomto čase je možné pociťovať, že schopnosť taveniny preniknúť do štrbiny na prispôsobenie formy je veľmi slabá, a ak sa hrana vyskytne v tomto čase, možno usúdiť, že ide o problém presnosti výroby formy a je potrebné vyriešiť opravou plesní. Dá sa uvažovať o upustení od používania technologických metód na riešenie výskytu mysu. Treba poznamenať, že vyššie uvedený „tri nízky“ predpoklad nie je menší, vysoká teplota materiálu, rýchlejšia rýchlosť plnenia, vyšší vstrekovací tlak, spôsobí zvýšenie tlaku časti dutiny formy, posilní schopnosť taveniny vyčnievať do medzera na prispôsobenie formy, rozšírenie formy a vznik okraja, je pravda, že výrobok nie je v tejto chvíli spokojný s lepidlom.

Analýza príčiny vzniku mysu je založená na predpoklade, že zverná sila je dostatočná a keď zverná sila nie je včasná, je ťažké analyzovať príčinu výskytu mysu. Nižšie uvedená anatómia je založená na podmienke, že upínacia sila je dostatočná. Existuje niekoľko situácií, v ktorých sa Credential Blade vyskytuje a Blade sa môže vyskytnúť z nasledujúcich dôvodov:

Prvá situácia: Ako je uvedené vyššie, v prípade nízkej teploty, nízkej rýchlosti a nízkeho tlaku, keď produkt nie je spokojný s lepidlom, už došlo k okraju. Dôležité dôvody, ktoré sa môžu vyskytnúť, sú: presnosť výroby formy nie je dostatočná a medzera zhody je príliš veľká;

Druhá situácia: keď je výrobok práve plný, niektoré z nich majú známky zmrštenia a nevyskytuje sa žiadna hrana; Keď sa zvýši vstrekovací tlak a časť vylepšeného produktu sa zmrští, dôjde k okraju. Možné príčiny sú:

1) Teplota materiálu je príliš vysoká. Teplota materiálu je príliš vysoká, viskozita taveniny je nízka, správanie je dobré a čím silnejšia je schopnosť taveniny preniknúť do medzery na prispôsobenie formy, spôsobí to výskyt okraja.

2) Rýchlosť vstrekovania je príliš vysoká a vstrekovací tlak je príliš veľký (čo má za následok presýtenie). Príliš vysoká rýchlosť, príliš veľký vstrekovací tlak, najmä príliš veľký vstrekovací tlak, posilní schopnosť taveniny preniknúť cez štrbinu formy, čo vedie k výskytu čepele.

3) Správanie plastov je príliš vysoké. Čím lepšie sa plast správa, tým nižšia je viskozita taveniny a tým silnejšia je schopnosť taveniny vŕtať sa do zodpovedajúcej medzery formy a tým je pravdepodobnejšie, že zasiahne. Keď je výroba formy realizovaná, hĺbka výfukovej drážky formy a zodpovedajúca medzera formy sú dokončené a je vyrobený ďalší plast s dobrým správaním, dôjde k okraju.

4) Pevnosť formy nie je taká dobrá. Keď plánovaná pevnosť formy nie je včasná, keď dutina formy narazí na tlak taveniny plastu, deformuje sa a expanduje a koloid vyčnieva do medzery formy a spôsobí štrajk.

5) Produktové plány sú rôzne. Gumová poloha časti výrobku je príliš hrubá a nadmerné stlačenie počas vstrekovania spôsobí čiastočné zmrštenie. Aby sa vyriešil problém čiastočného zmrštenia produktu, je potrebné použiť vyšší vstrekovací tlak a dlhší čas vstrekovania na vyplnenie a udržanie tlaku, v dôsledku čoho nie je pevnosť formy taká dobrá ako deformácia a nastáva hrana.

6) Teplota formy je príliš vysoká. Vysoká teplota formy môže nielen udržať plast v dobrom stave, tlaková strata je malá, ale aj znížiť pevnosť formy, čo tiež spôsobí výskyt okraja.

Druhou situáciou je, že problémy, s ktorými sa stretávame pri výrobe vstrekovania, nie je možné vyriešiť všetkými technologickými prostriedkami, čo je pre technikov vstrekovania veľmi problematické. V tomto prípade je veľmi dôležité vyriešiť to úpravou formy. Riešenia sú:

1) Produktová časť redukcie lepidla. Po zmenšení zmršťovacej časti produktu sa môže problém zmrštenia produktu zlepšiť, vstrekovací tlak sa zníži, deformácia formy bude malá a okraj sa dá potlačiť. Ide o krátkodobú a často účinnú, nie vždy používanú metódu.

2) Zvýšte bod vstupu lepidla. Zvýšenie bodu liatia môže znížiť proces vstrekovania, nízky vstrekovací tlak, zníži sa tlak v dutine formy a výskyt piercingu sa dá účinne vyriešiť. Zvýšenie bodu klesania, najmä v polohe zmrštenia produktu, môže mať okamžitý vplyv na vstrekovací tlak dutiny s nízkym poklesom. Je to tiež jeden z najčastejšie používaných prostriedkov.

3) Posilnite časť formy. Príležitostne môže byť deformácia šablóny zosilnená pridaním podpery medzi pohyblivú šablónu a náprstkovú dosku.