Niekoľko odporúčaní pre inštaláciu vstrekovacej formy

- 2023-10-12-

Niekoľko odporúčaní pre inštaláciu vstrekovacej formy

1. Príprava pred umiestnením

Potvrďte cestu chladiacej vody, hĺbka zaskrutkovania skrutky do dosky je 1,5-1,8 násobok priemeru skrutky. Pri nedostatočnom zaskrutkovaní sa zuby ľahko skĺznu a hrozí nebezpečenstvo vypadnutia plesní. Skontrolujte, či sú personál, materiály, nástroje, dokumenty, pomocné vybavenie atď. potrebné na výrobu v dobrom stave.

2. Zručnosti zdvíhania foriem

Keď zdvíhacia forma nie je vysunutá, medzi dutinou modelu pred a po umiestnení formy bude segmentový rozdiel a pri výrobe presných výrobkov bude zlé zarovnanie, slabý rozdiel segmentov, zlá presnosť tvaru zubov, zlá vzdialenosť. a iné javy.

Pri umiestňovaní formy musíme venovať pozornosť tomuto problému a keď zdvíhacia forma vstúpi do zatváracej ruky, ktorá môže stlačiť menšiu polohu, upínacia forma sa zastaví. Uvoľnite a utiahnite zdvíhací krúžok, predná forma je referenčná (pretože predná forma je upevnená polohovacím krúžkom), pozrite sa na zadnú časť formy, keď stupeň prednej formy zodpovedá stupňu, poloha dutiny formy je vhodné, pokračujte v zatváraní formy, kým nie je dokončená, ale nezačínajte vysoký tlak je lepší. (Prvé upnutie hornej formy nesmie najskôr spustiť vysoký tlak a vysoký tlak možno zvyšovať len dovtedy, kým sa nepotvrdí, že forma môže žiť naplocho).

3. Skrutkové zručnosti

Nízka teplota je forma pod 50 stupňov teploty formy, môže byť uzavretá na vysokotlakový štart, predné a zadné uťahovacie skrutky formy, 8 skrutiek je možné utiahnuť, keď je teplota formy nad 50 stupňov, skrutky by sa nemali utiahnuť príliš tesne predtým dosiahne sa teplota formy a po dosiahnutí teploty formy sa spustí vysoký tlak, utiahnite skrutky diagonálne.

Materiál formy sa bude rozširovať so zvýšením teploty a zvýšením objemu. Keď je teplota formy vysoká, zdvojnásobí sa a ak sú skrutky utiahnuté pred zvýšením teploty, nevyhnutne to ovplyvní životnosť formy a jej presnosť.

4. Použitie pomocných materiálov

Keď je hrúbka formy nedostatočná, je potrebné nainštalovať šablónu. Keď je teplota formy vysoká, medzi dosku stroja a formu sa inštaluje tepelne izolačná doska. Či už ide o šablónu alebo tepelný štít, jeho rovinnosť musí byť čo najmenšia.

Ak je rovinnosť veľká, predná a zadná forma formy nie sú rovnobežné a po uzavretí vysokého tlaku je rozdiel, čo ovplyvňuje kvalitu produktu. Keď teplota formy dosiahne nastavenú hodnotu, skontrolujte aktuálnu teplotu formy a raz upravte hrúbku formy.