Konštrukčné požiadavky na formy pri spracovaní vstrekovaním plastov

- 2023-09-25-

Konštrukčné požiadavky na formy pri spracovaní vstrekovaním plastov

Charakteristiky vstrekovania plastov sú určené charakteristikami suroviny a existujú dva hlavné body: jedným je plniaca aktivita plastovej taveniny počas vstrekovania a druhým je poloha zmršťovania plastu v dutine formy, keď ochladí sa a vytvrdí. Tieto dva body určujú rozdiel medzi vstrekovacou formou a náročnosťou konštrukcie vstrekovacej formy. Pri navrhovaní vstrekovacích foriem je potrebné informovať sa o vlastnostiach spracovávaných plastových surovín, aby bola navrhnutá vstrekovacia forma rozumnejšia a vlastnosti plastov sa užitočne uplatnili v procese navrhovania. Preto sú otázky, ktoré je potrebné zvážiť v procese navrhovania vstrekovacej formy, nasledovné.

1. Hlboko analyzovať usporiadanie plastových dielov a ich technické požiadavky. Usporiadanie plastových dielov určuje zložitosť usporiadania vstrekovacích foriem a technické požiadavky plastových dielov (rozmerová presnosť, drsnosť povrchu atď.) určujú náročnosť výroby vstrekovacích foriem a procesu formovania, takže pre tých, ktorí nespĺňajú dodatočné požiadavky na vstrekovanie plastov, štýl rozloženia rôznych princípov atď., by mali navrhnúť vylepšenú schému dizajnu pre diely vstrekované do formy, inak sa zvýši náročnosť návrhu vstrekovacej formy a výroby a procesu vstrekovania;

2. Oboznámenie sa s technickými špecifikáciami vstrekovacích lisov. Technické špecifikácie vstrekovacieho stroja obmedzujú veľkosť vstrekovacej formy a obmedzenia vstrekovaného výrobku, ktorý je možné tvarovať;

3. Informujte sa o výkonnosti a výkonnosti procesu spracovania vstrekovaním plastov. Vrátane aktívnej polohy taveniny plastu, väčšieho pomeru intervalu aktivity, ktorý môže tavenina dosiahnuť: analyzujte odpor aktivity bežca a dutiny, vypúšťanie pôvodného vzduchu v dutine formy, kryštalizáciu, ktorú môže plast vyvolať v vstrekovacia forma, orientácia a ňou spôsobené vnútorné napätie, chladiaca kontrakcia a kompenzačné otázky plastu, požiadavky plastu na teplotu vstrekovacej formy atď.;

4. Vzhľadom na dizajn a výrobu vstrekovacích foriem, riešte hlavne tieto otázky:

(1) Rozmery vstrekovaných dielov by mali byť presné. Lisované diely sú ostré komponenty, ktoré určujú štýl, veľkosť a kvalitu povrchu plastových dielov, ktoré sú veľmi dôležité a vyžadujú si osobitnú pozornosť. Pri výpočte veľkosti lisovaných dielov sa všeobecne akceptuje metóda rovnovážneho zmršťovania. Pre plastové diely s vysokou presnosťou a potrebou zvládnuť prídavok na úpravu formy sa dá vypočítať podľa metódy malého pásu a pre veľké plastové diely, aj keď je možné použiť analogickú metódu, rýchlosť zmrštenia niekoľkých štýlov meraných plastových dielov v rozdiele sa vypočítava, aby sa kompenzoval vplyv určitých komponentov, ktoré je ťažké zvážiť na povrchu.

(2) Navrhnutá vstrekovacia forma by mala byť vysoká, bezpečná a spoľahlivá. Táto požiadavka ovplyvňuje mnoho aspektov konštrukcie vstrekovacích foriem, ako je plnenie lejacieho systému, uzavretý modul, dobré výsledky nastavenia teploty Xijong a naivný a spoľahlivý uvoľňovací mechanizmus.

(3) Rozloženie vstrekovacej formy by sa malo zvoliť primerane. Poverenie výkresov a technických požiadaviek plastových dielov, výskum a výber vhodných lisovacích zručností a zariadení, prepojenie talentu výrobcu na mechanické spracovanie, navrhnutie schémy usporiadania vstrekovacej formy, plne vyžiadanie názorov relevantných strán a analyzovanie a diskusia tak, aby navrhnuté rozloženie vstrekovacej formy je rozumné, kvalita je spoľahlivá a manipulácia je pohodlná. V prípade potreby môžu byť splnené požiadavky na dizajn a spracovanie vstrekovacích foriem a môžu byť predložené požiadavky na výkresy plastových dielov, ktoré však musí používateľ pred implementáciou prediskutovať.

(4) Usporiadanie vstrekovacej formy by sa malo prispôsobiť tvarovacím vlastnostiam plastu. Pri konštrukcii vstrekovacích foriem je dôležité informovať sa o formovacích charakteristikách použitých plastov a napriek splneniu požiadaviek je to aj nervózna chyba pri získavaní vysokokvalitných plastových dielov.

(5) Navrhnutá vstrekovacia forma by mala byť vhodná na výrobu. Pri návrhu vstrekovacích foriem, aj keď výroba navrhnutých vstrekovacích foriem je jednoduchá a lacná. Najmä v prípade týchto relatívne zložitých lisovaných dielov je potrebné brať do úvahy bežné obrábacie zručnosti alebo špeciálne spracovateľské zručnosti. Ak akceptujete ďalšie spracovateľské zručnosti, ako zostaviť po spracovaní horúceho moku, je potrebné zvážiť a riešiť podobné otázky pri navrhovaní vstrekovacej formy a mala by sa zvážiť aj oprava po skúške formy a malo by byť dostatok rezerva na opravu plesní.

(6) Časti spracované vstrekovaním plastov by mali byť odolné voči opotrebovaniu a odolné. Nákladová odolnosť dielov vstrekovacích foriem ovplyvňuje životnosť všetkých vstrekovacích foriem, takže pri navrhovaní takýchto dielov by sa nemali klásť len potrebné požiadavky na materiály, spracovateľské zručnosti, likvidáciu za tepla atď., Ako sú tlačné tyče a iné kolíkové stĺpiky. sú tiež ľahko prilepené, ohnuté, zlomené, takže porucha predstavuje veľkú časť zlyhania vstrekovacej formy. Z tohto dôvodu je potrebné zvážiť aj to, ako si uľahčiť nastavovanie a výmenu, avšak dbať na prispôsobenie životnosti dielu vstrekovacej forme.