Ako môže vstrekovanie zlepšiť transparentnosť PP produktov?

- 2023-09-25-

Ako môže vstrekovanie zlepšiť transparentnosť PP produktov?

1. Samotná matricová živica

Jas samotnej matricovej živice má veľký vplyv na belosť PP produktov. Aby sa zlepšila svetlosť spracovania PP vstrekovaním, môže sa pridať malé množstvo polyakrylátovej živice s vynikajúcou kompatibilitou.

2. Spracovanie vstrekovaním na nukleačné činidlo

Môže výrazne zlepšiť rýchlosť kryštalizácie, zlepšiť rýchlosť kryštalizácie a pomer nevýznamnosti kryštalizácie.

(1) Anorganické nukleačné činidlo Anorganické nukleačné činidlo je hlavne ultrajemný mastenec a SiO2, ale obsahuje aj uhličitan vápenatý, sľudový prášok, anorganické pigmenty a plnivá atď., Cena je lacná, pôvod je bohatý, ale má nevyhnutný vplyv na lesk a jas hotového výrobku.

(2) Organické nukleačné činidlo Organické nukleačné činidlo je organická hmota nízkej relatívnej molekulárnej kvality s nukleačnými výhodami, ktorú predstavuje sorbitol a jeho deriváty, ktorá má dobrú kompatibilitu s matricovou živicou a môže výrazne zlepšiť čírosť a povrchový lesk hotového výrobku.

(3) Ide o dávku nukleačného činidla, keď dávka nukleačného činidla presiahne 0,3 %, efekt zlepšenia jasu nie je zrejmý a dokonca bude klesať; Keď je však dávka menšia ako 0,2 %, počet nukleácií nie je dostatočný a rast jasu nie je dostatočný. Je vidieť, že množstvo nukleačného činidla je veľmi dobré, medzi 0,2-0,3 %. Preto môže vhodný obsah nukleačného činidla lepšie zlepšiť čírosť PP.

3. Guangzhou IDEÁLNA teplota vstrekovania

Ak je teplota príliš vysoká, látky s nízkou molekulovou hmotnosťou v nukleačnom činidle sa rozdelia a prchajú, čo znižuje aktívne zložky v nukleačnom činidle, znižuje efekt zlepšenia belosti a vyššia teplota zničí niektoré kryštálové jadrá PP. Huaxia, redukujú stred heterogénnej nukleácie, takže modifikačný efekt je nízky; Ak je teplota príliš nízka, odvádzanie nukleačného činidla nie je dobré a efekt jasu je slabý. Preto je výber vhodnej tvarovacej teploty obzvlášť náročný na zlepšenie prehľadnosti.

4. Flexibilizátor

Pretože tvrdidlo a PP nie sú miešateľné, index lomu je tiež odlišný a bude sa lámať na vzájomnom rozhraní, čím sa ovplyvní priepustnosť svetla výrobku. S nárastom obsahu tvrdnutia je aj oblasť vzájomného rozhrania násilnejšia a priepustnosť svetla hotového výrobku je horšia.

5. Parametre procesu

Procesné parametre sú ambicióznejšia teplota spracovania, teplota chladenia, vstrekovací tlak a ďalšie parametre procesu tiež výrazne podporujú jasnosť PP.

Teplota spracovania: Za predpokladu uspokojivého spracovania platí, že čím nižšia je teplota spracovania, tým menšia je veľkosť kryštalizácie a tým lepšia je čírosť; Teplota chladenia: Čím nižšia je teplota chladenia, tým nižšia je kryštalinita a lepšia čírosť.

Injekčný tlak, doba vstrekovania a doba zdržania ovplyvňujú orientáciu molekuly. Orientácia ovplyvní kryštalizáciu molekuly, takže bez ovplyvnenia funkcie a vzhľadu hotového produktu, skrátenie času vstrekovania a držania a nízky kvapkový tlak môžu nevyhnutne zlepšiť jeho čírosť.

6. Technológia spracovania vstrekovaním

V porovnaní s hotovými výrobkami získanými procesom vstrekovania, ťahania a vyfukovania sa zistilo, že proces vstrekovania a vyfukovania je veľmi prospešný na zvýšenie čírosti.

7. Pleseň

Čím vyššia je povrchová úprava formy, tým lepšia je čírosť hotového výrobku.