Ako vyriešiť zváraciu linku spracovania plastových výrobkov?

- 2023-09-06-

Ako vyriešiť zváraciu linku spracovania plastových výrobkov?

Od skladovania potravín po toaletné potreby, od tašiek po fľaše na vodu, sa úplne spoliehame na spracovanie plastov. O tom, že výrobcovia plastov sú z hľadiska dostupnosti a ceny dobrou voľbou, niet pochýb. Ale skôr, ako budete pokračovať v občasnom používaní plastových nádob, zastavte sa a zamyslite sa nad tým, ako to ovplyvňuje vaše zdravie. Aj keď ste obzvlášť opatrní na to, čo jete, používanie iba plastových nádob môže ohroziť vaše zdravie. Z dlhodobého hľadiska môžu zlúčeniny v týchto zdanlivo neškodných plastových nádobách ovplyvniť aj vaše zdravie.

1. Každodenný kontakt spôsobuje zdravotné otázky

Plasty sú škodlivé pre vaše zdravie rôznymi spôsobmi, a to kvôli zlúčenine nazývanej ftaláty. Ftaláty sa zvyčajne používajú na zvýšenie pružnosti plastov a nemajú žiadny vplyv na ľudský organizmus. Vystavenie týmto zlúčeninám možno dosiahnuť vdýchnutím, príjmom (prostredníctvom potravín uložených v nádobách) alebo absorpciou pokožkou (častým kontaktom), a keď ľudia ochutnajú, mechanické namáhanie spôsobuje uvoľňovanie ftalátov, ktoré sa dostávajú do tela. Výrobcovia hotových plastových výrobkov

Štúdie nepreukázali bezpečné úrovne vystavenia ftalátom. Zle, každý deň ste vystavení malým množstvám ftalátov. Zatiaľ čo nie je dostatok dôkazov na preukázanie rizík ftalátov pre ľudské zdravie, štúdie na zvieratách zistili, že vystavenie ftalátom môže spôsobiť reprodukčné a genitálne nevýhody.

2. Škodlivé zlúčeniny môžu preniknúť do potravín

Chemikálie v plastových nádobách môžu byť ponorené do skladovaných potravín alebo vody. To je dôvod, prečo by sa plastové nádoby nemali ohrievať v mikrovlnnej rúre, pretože plasty po zahriatí uvoľňujú chemikálie. Keď sa plast dostane do kontaktu s horúcou vodou, vytvára spätnú väzbu podobnú ohrevu v mikrovlnnej rúre.

Či už umývate alebo skladujete, držte horúcu vodu ďaleko od plastov, pretože chemikálie uvoľňované z plastov môžu napodobňovať ľudský estrogén a zvyšovať riziko viacerých chorôb. Na likvidáciu vykurovania by sa namiesto plastov mali používať sklenené alebo keramické nádoby a staré plastové nádoby, ktoré boli prehriate, by sa mali zlikvidovať.

Nezabudnite tiež na kvalitu plastovej nádoby, ktorú kupujete. Plastové predmety sú na spodnej strane výrobku sprevádzané číslom, ktoré označuje kvalitu, a výrobky s číslami 2, 4 a 5 sú vybrané, pretože sa považujú za bezpečné a možno ich použiť na skladovanie potravín. Výrobcovia hotových plastových výrobkov vám pripomínajú, aby ste sa vyhýbali nádobám s číslom 1, 3 a 7, pretože môžu uvoľňovať škodlivé chemikálie, ako je bisfenol A (bisfenol A) alebo ftaláty.

3. Rizikové prostredie plastov

Jednou z hlavných otázok spojených so spracovaním plastov je, že nie sú biologicky odbúrateľné, čo znamená, že degradácia na skládke trvá približne 100 až 1000 rokov. Znečisťuje tiež pôdu, vzduch a vodu. Plastové vrecká plávajúce na hladine vody kedysi priviedli vodný život na pokraj vyhynutia.

V procese vstrekovania hotových výrobkov z plastu, keď sa zistí, že tavenina plastu vypĺňa dutinu, ak sa stretnú dva alebo viac prameňov taveniny a predná časť sa na jednej strane ochladí, takže nemôže byť úplne vybavená, a v priesečníku sa vygeneruje drážka a vytvorí sa značka zvárania.

Výrobcovia plastových foriem analyzujú príčinu značiek po zváraní plastových hotových výrobkov:

Tavenina plastu, ktorá prechádza bránou vysokou rýchlosťou, jednoducho vstúpi do dutiny, potom sa dotkne povrchu dutiny a stuhne a potom je tlačená následnou taveninou plastu a zanecháva hadie stopy.

Keď forma prijme schému odlievania s viacerými bránami, priekopníci gumovej aktivity sa navzájom zbližujú; Pozícia pórov a stagnujúca oblasť, priekopník zloženej aktivity sa tiež rozdelí na dve; Prostredia s nerovnomernou hrúbkou steny môžu tiež spôsobiť stopy po zvaroch.

Bočná brána, keď plast prechádza bránou bez retardačnej plochy alebo nedostatočného množstva stojatej plochy, ľahko sa vytvárajú stopy po spreji.

Spracovatelia plastových výrobkov poskytujú protiopatrenia pri manipulácii s hotovými plastovými výrobkami na zváracej linke:

1. Znížte počet brán.

2. Nastavte polohu brány.

3. Pridajte nádobu na prepad materiálu blízko ľavej časti zváracej časti, presuňte zváracie vedenie do priehradky na prepad a potom ju odrežte.

4. Zlepšite výfuk v oblasti fúznej linky, aby ste rýchlo odviedli jednostranný vzduch a prchavé látky. Zvýšte teplotu materiálu a teplotu formy, aby ste zvýšili pohyblivosť plastu a zlepšili teplotu materiálu, keď je vybavený.

5. Zmeňte polohu a počet brán a presuňte polohu zváracej linky na iné miesto.

6. Zvýšte rýchlosť vstrekovania.

7. Na zlepšenie tlaku ihly je potrebné zväčšiť veľkosť nalievacieho systému.