Úvod do technológie vstrekovania plastov do PC

- 2023-07-27-

Úvod do technológie vstrekovania plastov do PC


Popis výkonu PC plastov

PC materiál má vlastnosti vysokej pevnosti, dobrej priehľadnosti, nízkeho zmrštenia pri formovaní, dobrého spracovateľského výkonu atď., Poďme analyzovať proces vstrekovania PC materiálu a výber skrutky.

Charakteristiky spracovania plastov PC

Procesné charakteristiky PC sú: viskozita topenia je menej citlivá na šmykovú rýchlosť a citlivosť na teplotu je veľká, nie je zjavná teplota topenia, roztavená viskozita je vysoká, živica sa ľahko hydrolyzuje pri vysokej teplote a hotový výrobok sa dá ľahko prasknúť.

Proces vstrekovania plastov do PC

Vzhľadom na tieto vlastnosti PC plastov by sme mali venovať osobitnú pozornosť diferenciálnej úprave: zvýšenie aktivity taveniny sa nedosiahne zvýšením vstrekovacieho tlaku, ale akceptovaním zvýšenej vstrekovacej teploty. Vyžaduje sa, aby dráha toku a vtok formy boli krátke a hrubé, aby sa znížila tlaková strata tekutiny, a zároveň je vysoký vstrekovací tlak.

Živicu je potrebné pred tvarovaním dostatočne vysušiť, aby jej obsah vlhkosti bol nižší ako 0,02 %, a okrem toho by sa živica mala počas spracovania izolovať, aby sa zabránilo absorpcii vlhkosti z novej.

Vyžaduje sa nielen rozumný dizajn výrobku, ale aj proces formovania, ako je zlepšenie teploty formy, následné zneškodnenie hotového výrobku atď., môže znížiť alebo odstrániť vnútorné napätie. Upravte parametre procesu v reálnom čase podľa rôznych podmienok produktov.

Keď sa PC plasty spracovávajú vstrekovaním, operátori musia byť oboznámení s vlastnosťami samotných plastov, aby mohli vstrekovať do vstrekovaných dielov prijateľnej kvality.