Aké sú konštrukčné komponenty spracovania vstrekovacích foriem?

- 2023-07-27-

Aké sú konštrukčné komponenty spracovania vstrekovacích foriem?

Spracovanie vstrekovacej formy sa skladá z dvoch častí, pohyblivej formy a pevnej formy, pohyblivá forma je inštalovaná na pohyblivej šablóne vstrekovacieho stroja a pevná forma je inštalovaná na pevnej šablóne vstrekovacieho stroja. Počas vstrekovania sa pohyblivá forma a pevná forma zatvoria, aby vytvorili odlievací systém a dutinu, a pohyblivá forma a pevná forma sa oddelia, keď sa forma otvorí, aby sa odstránili plastové výrobky.

Vstrekovacie formy sú rozdelené na termosetové plastové formy a termoplastické formy podľa tvarovacích charakteristík; Podľa procesu tvarovania sa delí na formu na prenos plastov, vyfukovaciu formu, odlievaciu formu, formu na tvarovanie za tepla, formu na lisovanie za tepla (formu na lisovanie), vstrekovaciu formu atď., Z ktorých možno formu na lisovanie za tepla rozdeliť na tri typy: prepadová, poloprepadová a neprepadová prepadom a vstrekovaciu formu možno rozdeliť na dva typy: forma so studeným žľabom a forma s horúcim žľabom systémom liatia; Podľa režimu nakladania a vykladania ho možno rozdeliť na dva typy: mobilné a pevné.

Spracovanie vstrekovacích foriem je nástrojom na výrobu plastových výrobkov; Je to tiež nástroj, ktorý dáva plastovým výrobkom úplnú štruktúru a veľkosť. Vstrekovanie je metóda spracovania používaná pri hromadnej výrobe určitých tvarovo zložitých dielov. Konkrétne sa to týka zahriateho roztaveného plastu vstrekovaného do dutiny formy vstrekovacím lisom pri vysokom tlaku a tvarovaný výrobok sa získa po ochladení a stuhnutí.

Spracovanie vstrekovacích foriem

Hoci sa štruktúra formy môže líšiť v závislosti od rozmanitosti a výkonu plastov, tvaru a štruktúry plastových výrobkov a typu vstrekovacieho stroja, základná štruktúra je rovnaká. Forma sa skladá hlavne z odlievacieho systému, systému regulácie teploty, tvarovacích dielov a konštrukčných dielov. Medzi nimi systém liatia a lisované diely sú diely, ktoré sú v priamom kontakte s plastom a menia sa s plastmi a výrobkami, čo je zložitá a veľká časť plastovej formy, ktorá si vyžaduje vysokú kvalitu spracovania a presnosť.

Vtokový systém sa vzťahuje na časť prietokového kanála predtým, ako plast vstúpi do dutiny z dýzy, vrátane hlavného kanála, dutín studeného materiálu, rozdeľovačov a vrát. Lisované časti označujú rôzne časti, ktoré tvoria tvar výrobku, vrátane pohyblivých foriem, pevných foriem a dutín, jadier, tvarovacích tyčí a výfukových otvorov.

Spracovanie vstrekovacej formy sa skladá z dvoch častí, pohyblivej formy a pevnej formy, pohyblivá forma je inštalovaná na pohyblivej šablóne vstrekovacieho stroja a pevná forma je inštalovaná na pevnej šablóne vstrekovacieho stroja. Forma sa pri vstrekovaní pohybuje

1. Pri rozoberaní formy sa vyhýbajte nárazom a vode a pohybujte sa plynule.

2. Nastriekajte horúcu formu a potom nastriekajte malé množstvo prostriedku na uvoľnenie formy

3. Ak chcete vykonať komplexnú kontrolu formy a vykonať antikoróznu úpravu: opatrne utrite vlhkosť a nečistoty v dutine, jadre, vyhadzovacom mechanizme a polohe riadku atď., Nastriekajte inhibítor hrdze plesní a naneste maslo.

V nepretržitom pracovnom procese formy je potrebná údržba formy v dôsledku opotrebovania dielov, zhoršenia kvality maziva, úniku vody, poškodenia plastových materiálov rozdrvením a iných problémov spôsobených procesom pohybu.

Denná údržba formy vo všeobecnosti zahŕňa nasledujúce aspekty:

1. Pravidelné odstraňovanie hrdze (vzhľad, PL povrch, dutina formy, jadro atď.)

2. Pravidelne dopĺňajte mazivo (vyhadzovací mechanizmus, poloha riadku atď.)

3. Pravidelne vymieňajte opotrebované diely (tiahla, skrutky atď.)

4. Ďalšie body, ktorým treba venovať pozornosť

Údržba spodnej formy formy musí byť odborne otestovaná a chránená odborným personálom údržby po odstránení formy a vykonaní dutiny formy, vyhadzovacieho kolíka atď.