Vstrekovanie je bežne používaný výrobný proces na výrobu plastových dielov

- 2023-07-17-

Vstrekovanie je bežne používaný výrobný proces na výrobu plastových dielov

Vstrekovanie je bežne používaný výrobný proces na výrobu plastových dielov. Široká škála produktov sa vyrába vstrekovaním a veľmi sa líšia veľkosťou, zložitosťou a aplikáciou. Proces vstrekovania vyžaduje použitie vstrekovacích strojov, surovín, plastov a foriem. Plast sa roztaví vo vstrekovacom stroji a následne sa vstrekuje do formy, kde sa ochladí a stuhne na časti. V ďalšej časti sú podrobnejšie popísané kroky v tomto procese.

Vstrekovanie sa používa na výrobu tenkostenných plastových dielov pre rôzne aplikácie, z ktorých najbežnejšie je plastové puzdro. Plastové kryty sú tenkostenné škrupiny, ktoré zvyčajne vyžadujú veľa rebier a výstupkov vo vnútri. Tieto kryty sa používajú v rôznych produktoch vrátane domácich spotrebičov, spotrebnej elektroniky, elektrického náradia a ako automobilové prístrojové dosky. Medzi ďalšie bežné tenkostenné výrobky patria rôzne typy otvorených nádob, ako sú sudy. Vstrekovanie sa používa aj na výrobu každodenných predmetov, ako sú zubné kefky alebo malé plastové hračky. Mnoho zdravotníckych pomôcok, vrátane ventilov a striekačiek, sa tiež vyrába vstrekovaním.

Vstrekovanie plastov sa široko používa pri výrobe plastových dielov, od zdravotníckych zariadení až po nástroje. V leteckom a kozmickom priemysle, najmä v automobilovom priemysle, sa mnohé komponenty vyrábajú vstrekovaním plastov. Nájdite si čas a rozhliadnite sa. V blízkosti môžu byť plastové výrobky. A je pravdepodobné, že bude vyrobený vstrekovacím lisom.

V posledných rokoch prešiel priemysel vstrekovania plastov mnohými zmenami, vrátane skrátenia doby uvedenia produktu na trh. Kľúčovou obchodnou stratégiou výrobcov vstrekovacích lisov na plasty je spolupráca s partnermi v oblasti nástrojov na skrátenie dodacích lehôt.

Ako funguje proces vstrekovania plastov?

Základný výrobný proces: Plast sa taví vo vstrekovacom stroji na plasty a potom sa vstrekuje do formy pod vysokým tlakom. Materiál sa ochladí vo forme, vytvrdí a potom sa otvoria dve polovice, aby sa produkt vybral. Touto technológiou sa budú vyrábať plastové výrobky s vopred určeným pevným tvarom.

Na zjednodušenie výroby musia byť komponenty, ktoré zohrávajú úlohu v procese vstrekovania plastov, starostlivo navrhnuté. Výrobky vyrábané na vstrekovacích lisoch plastov najskôr navrhujú priemyselní inžinieri alebo dizajnéri. Forma sa potom odovzdá výrobcovi formy na výrobu formy, zvyčajne s použitím ocele alebo hliníka. Tento výrobca foriem zohľadňuje všetky kľúčové podmienky: materiály použité v konečnom produkte, funkciu produktu; Okrem toho sú tu materiály formy a vlastnosti vstrekovacieho stroja na plasty.