Základný proces vstrekovania

- 2023-07-17-

Základný proces vstrekovania


Pri analýze dizajnu dielov, výroby foriem a efektívnej výroby lisovaných plastových výrobkov by sa mali dôkladne zvážiť fázy procesu vstrekovania. Nie je tu zahrnutých veľa faktorov a konfigurácií, ale základný proces je rovnaký. Začnime od základov.

Krok 1: Forma je uzavretá

Keď je forma zatvorená, spustí sa časovač cyklu vstrekovania.

Poznámka: V niektorých prípadoch, ako pri robotoch, cyklus prebieha „po častiach“, čo znamená, že cyklus začína a končí, keď robot dostane nový diel alebo sa nový diel dotkne dopravného pásu.

Krok 2: Injekcia

Zahriaty plast vstreknite do formy. Keď tavenina vstupuje do formy, odpadový vzduch uniká cez odvzdušňovací otvor vo vstrekovacom kolíku a pozdĺž deliacej čiary. Konštrukcia žľabov, brán a výfukových otvorov je dôležitá na zabezpečenie správneho naplnenia formy.

Krok 3: Ochlaďte

Keď je forma plná, diel sa ochladí na presný čas potrebný na vytvrdnutie materiálu. Doba chladenia závisí od typu použitej živice a hrúbky dielu. Každá forma je navrhnutá s vnútorným chladiacim alebo vykurovacím vedením, v ktorom voda cirkuluje cez formu, aby sa udržala konštantná teplota.

Krok 4: Plastilátujte živicu

Keď sa diel ochladí, skrutky valca sa zatiahnu a nová plastová živica sa vyberie z násypky. Vyhrievacie pásy udržujú požadovanú teplotu suda pre typ použitej živice.

Krok 5: Vyskakovacie okno

Forma sa otvorí a vyhadzovacia tyč posunie vyhadzovaciu tyč dopredu.

Diel spadne a zachytí sa v sile umiestnenom pod formou.

Krok 6: Odstráňte bežec a obal

Hoci cyklus vstrekovacieho stroja končí krokom 5, proces pokračuje. Obsluha stroja alebo robot pravidelne oddeľuje použiteľné časti od zostávajúcich bežcov. * Bežec je kanál, cez ktorý plast vypĺňa dutinu formy. V mnohých prípadoch sú bežce mleté ​​a recyklované, aby sa znížili náklady a dopad na životné prostredie. Dostupné diely sa potom odvážia, spočítajú a zabalia na montáž alebo odoslanie.

Záverečné poznámky

Základný proces vstrekovania je tu. S našimi zákazníkmi pracujeme každý deň, aby sme im pomohli pochopiť základný proces výroby kvalitných produktov. Udržiavanie aktuálnych informácií vás, vašich zákazníkov a pochopenie základov procesu vstrekovania, vám pomôže komunikovať s formármi. Pomôže vám to tiež pochopiť a vyriešiť všetky problémy, ktoré môže mať pri formovaní produktu.

Vstrekovanie má výhody oproti iným procesom, pretože vyrába produkty presne a pri vysokých rýchlostiach. Doposiaľ žiadny iný proces nedokázal splniť kvalitu a konzistenciu tohto procesu pri lisovaní plastov. Ak máte akékoľvek otázky, neváhajte nás kontaktovať