Úloha spracovania vstrekovacích foriem a zohľadnenie výkonu produktu

- 2023-07-17-

Úloha spracovania vstrekovacích foriem a zohľadnenie výkonu produktu


Pri výrobe výrobkov na vstrekovanie je potrebné používať formy na vstrekovanie, spravidla za normálnych okolností, plastové výrobky vyrobené touto metódou vstrekovania, povrch má lepší lesk a farbu, ale niekedy je nevyhnutné, že sa vyskytnú nejaké nedostatky, napr. Okrem materiálových problémov samotného plastu, farbív a lesku povrchu formy, aké sú dôvody na to, aby spracovanie vstrekovaním spôsobilo takýto vplyv?

(1) Povrchová úprava formy je zlá, na povrchu dutiny sú škvrny od hrdze atď., A výfuk formy nie je dobrý.

(2) Ak sa vyskytne problém s nalievacím systémom formy, studňa pre studený materiál by sa mala zvýšiť a mal by sa zvýšiť prietokový kanál, leštiaci hlavný kanál, odvádzací kanál a brána.

(3) Teplota materiálu a teplota formy sú nízke a v prípade potreby je možné použiť metódu lokálneho vykurovania brány.

(4) Tlak na spracovanie vstrekovaním je príliš nízky, rýchlosť je príliš pomalá, čas vstrekovania je nedostatočný a spätný tlak je nedostatočný, čo vedie k zlej kompaktnosti a tmavému povrchu.

(5) Plasty by mali byť úplne plastifikované, ale aby sa zabránilo znehodnoteniu materiálov, zahrievanie by malo byť stabilné, chladenie by malo byť dostatočné, najmä hrubostenné.

(6) Aby ste zabránili vniknutiu studených materiálov do dielov, prepnite na samosvorné pružiny alebo v prípade potreby znížte teplotu trysky.

(7) Používa sa príliš veľa nakupovaných materiálov, kvalita plastov alebo farbív je nízka, zmiešané s vodnou parou alebo inými nečistotami a kvalita používaných mazív je nízka.

(8) Upínacia sila by mala byť dostatočná.

1. Úloha automatického resetovania pevnej dosky posúvača spracovania vstrekovacej formy, inštalovanej v blízkosti resetovacej tyče, po vytlačení výrobku z plastovej formy sa posúvač vytiahne späť do pôvodnej polohy, aby sa obnovila úloha dutiny .

2. Úloha polohovania, používaná na polohovanie posúvača v bočnom ťahu jadra, používaného so zarážkami.

3. Pomocná sila pohyblivých častí, ako sú pohyblivé platne a tlačné platne bežca.

Pružina používaná vo vstrekovacej forme je vo všeobecnosti okrúhla pružina a obdĺžniková pružina, v porovnaní s okrúhlou pružinou má obdĺžniková pružina väčšiu elasticitu, kompresný pomer je tiež väčší a nie je ľahké únavové zlyhanie, čo je bežnejšie jar.

Cenová ponuka na spracovanie vstrekovacích foriem, dizajn spracovania vstrekovaním do foriem a výroba foriem podporujú obrovský proces vývoja produktov vstrekovania, keď zákazníci potrebujú poskytnúť cenovú ponuku foriem a dielov, čo znamená, že sa čoskoro začne fáza podrobného návrhu spracovania vstrekovaním foriem.

Výrobcovia spracovania vstrekovacích foriem poskytujú úplne podrobný návrh, je potrebné poznamenať, že veľké množstvo práce v počiatočnom štádiu návrhu spracovania vstrekovania foriem sa vykonáva súčasne s nedokonalým dizajnom produktu a neskorší návrh spracovania vstrekovaním do foriem môže byť potrebný. vykonať veľké množstvo bodov, aby dizajnér mohol vyvinúť prvé rozloženie formy a potom vykonať staré hodnotenie a vylepšenie, ak chcete urýchliť vývoj produktu na prispôsobenie návrhu a obstarávania dielov foriem súčasne.

Kvôli potenciálnym chybám v dizajne výrobkov vyrobených vstrekovaním môžu byť dizajnéri foriem požiadaní, aby prepracovali a nasmerovali jednostranné formy, aby určili, či vstrekovacia forma spĺňa výrobné požiadavky zákazníka.