Aké sú problémy, ktorým je potrebné venovať pozornosť pri spracovaní vstrekovacích foriem pri navrhovaní foriem na tvarovanie prírub?

- 2023-06-19-

Aké sú problémy, ktorým je potrebné venovať pozornosť pri spracovaní vstrekovacích foriem pri navrhovaní foriem na tvarovanie prírub?

(1) Spracovanie vstrekovacej formy sa musí prečítať pred návrhom tvarovacej formy s obrubovaním

(1) Spracovanie vstrekovacej formy v dizajne formy na tvarovanie príruby pokrývajú výkres dielov produktu. Prekrývacie výkresy produktov (2D a 3D výkresy) sú základom pre celú procesnú výrobu. Pred návrhom formy na tvarovanie príruby je potrebné pozorne si prečítať produktový výkres krycej časti, plne pochopiť nápady na dizajn produktu, funkcie a technické požiadavky na kvalitu produktu a predpovedať alebo si predstaviť, ktoré faktory nepriaznivo ovplyvnia kvalitu produktu. pri tvarovaní príruby.

(2) Kryt diely produktov DL. Obr V kombinácii s produktovým nákresom krytiny si pozorne preštudujte DL (2D a 3D) schému krytiny, ujasnite si lemovaciu (tvarovaciu) časť, smer lemovania a vzťah medzi procesom tvarovania príruby a prednou resp. spätné procesy. Predchádzanie možným problémom je veľmi dôležité pre návrh nástroja na tvarovanie príruby.

(2) Analýza problémov kvality tvarovania prírub

Starostlivo si preštudujte dokumentáciu procesu lisovania dielov krytu, kombinujte vzorky procesu (ak nejaké existujú), analyzujte a porovnajte problémy s kvalitou, ktoré sa môžu vyskytnúť pri obrubovaní (tvarovaní) podľa priestorových tvarových charakteristík linky obrubovania a formulujte protiopatrenia v zmysle štruktúry formy, spôsobu obrubovania a obsahu tvarovania, ako aj obrysového tvaru čelnej plochy prírubovej vložky.

(3) Spracovanie vstrekovacích foriem pri príprave konštrukčných údajov formy na tvarovanie príruby

Pripravte referenčné materiály potrebné na návrh formy na tvarovanie prírub, ako sú predchádzajúce podobné časti výkresu formy na tvarovanie prírub, národná norma formy, priemyselná norma a podniková norma, štandardné diely a vzorky všeobecných dielov, mali by mať tiež toleranciu lisovacích dielov, výkonových parametrov platne použitej vo výrobku a požiadaviek zákazníka.

Pri spracovaní vstrekovacích foriem sú vložky do foriem široko používané, a to nielen v prednej forme, zadnú formu je možné vidieť v aplikácii vložky, ale aj v posúvači a na vložku je možné aplikovať aj šikmý vrch. Akú úlohu teda majú vložky pri spracovaní vstrekovacích foriem?

1. Vhodné na spracovanie a údržbu vstrekovacích foriem

Výrobný proces vstrekovacích foriem je pomerne komplikovaný a v procese spracovania sa často stretávame s niektorými dielmi so zložitou štruktúrou a špeciálnym tvarom, ktoré sa ťažko spracovávajú a nie je ľahké ich opraviť. Pre tieto zložité konštrukcie možno použiť metódu odstraňovania vložiek foriem, aby sa znížila náročnosť spracovania a údržby formy.

2. Prispieva k lisovaniu a vyberaniu produktu z formy

Ak sú vo výrobku hlboké rebrá alebo iné štruktúry, ktoré sa nedajú ľahko vytvoriť, tieto štruktúry môžu ľahko spôsobiť chyby, ako je nespokojnosť s výplňou, horenie atď. počas formovania. Odstránenie vložky môže účinne vyriešiť tento problém a medzera okolo vložky formy môže nielen uľahčiť odsávanie počas formovania, ale tiež zabrániť javu vákuového lepenia, ktorý sa môže vyskytnúť pri vyberaní výrobku z formy.

3. Zvýšte pevnosť vstrekovacej formy

Ak je na lisovaných dieloch, ako sú jadrá formy alebo posúvače, malá oblasť vloženia, za účelom zvýšenia pevnosti vstrekovacej formy a predĺženia životnosti vstrekovacej formy je možné vložený diel rozobrať na vložky, aby sa zvýšila pevnosť vstrekovacia forma.

4. Šetrite materiály a znížte náklady

Keď je jadro formy alebo posúvač a iné tvarované diely, tvar komponentu je oveľa vyšší ako iné povrchy alebo nie je vhodný na spracovanie, vložka formy sa môže odstrániť, aby sa ušetrili materiály a znížili náklady na spracovanie, inak sa veľkosť zväčší. pri príprave materiálov je spracovanie tiež časovo náročné a náklady spôsobujú plytvanie.

5. Skráťte výrobný cyklus vstrekovacej formy

Keď je v dutine hlboká kostná poloha, ktorú je potrebné spracovať, je vhodné ju spracovať a možno ju rozobrať na vložky na spracovanie, čo môže skrátiť čas spracovania vstrekovacích foriem.