Aké vlastnosti sa vyžadujú pri výbere vstrekovacích foriem a oceľových surovín

- 2023-06-09-

Aké vlastnosti sa vyžadujú pri výbere vstrekovacích foriem a oceľových surovín


V procese spracovania vstrekovacích foriem bude výber surovín hrať dôležitú úlohu v celkovej životnosti vstrekovacej formy a kvalite vyrábaných plastových výrobkov, takže aké výkonnostné požiadavky je potrebné splniť pri výbere vstrekovacej formy Jiangyin spracovávať oceľové suroviny?

1. Dobrá povrchová tvrdosť a odolnosť proti opotrebovaniu

Tvrdosť vstrekovacej formy je zvyčajne pod 50-60HRC, povrchová tvrdosť tepelne spracovanej formy je vysoká, forma v práci vďaka výplni vstrekovacieho lisu a prietoku odoláva väčšiemu namáhaniu v tlaku a treniu, forma je potrebná na udržanie presnosti tvaru a stálosti rozmerovej presnosti, zvýšenie životnosti formy, odolnosť formy proti opotrebeniu závisí od chemického zloženia ocele a tvrdosti tepelného spracovania, čím sa posilní tvrdosť formy môže posilniť jeho odolnosť proti opotrebovaniu.

2. Dobrá opracovateľnosť

Väčšina vstrekovacích foriem, okrem spracovania EMD, musí byť tiež vyrezaná a opravená, aby sa zvýšila životnosť rezných nástrojov, posilnil rezný výkon, vstrekovacie formy na zníženie drsnosti povrchu, tvrdosť ocele na vstrekovanie, aby bola vhodná.

3. Dobrá tepelná stabilita

Tvar dielov vstrekovacej formy je často zložitejší, ťažko sa spracováva po kalení, preto by sa mal vyberať čo najviac s dobrou tepelnou stabilitou, keď sa formovanie po tepelnom spracovaní z dôvodu malého koeficientu lineárna expanzia, deformácia tepelného spracovania je malá, teplotný rozdiel spôsobený rýchlosťou zmeny veľkosti je malý, metalografická štruktúra a veľkosť formy sú stabilné, možno ich zmenšiť alebo nespracovať.

4. Dobrý leštiaci výkon

Hodnota drsnosti povrchu dutiny vstrekovacieho modelu musí byť menšia ako úroveň Ra0,1 ~ 0,25, optický povrch musí byť Ra < 0,01 nm, dutina by mala byť vyleštená, znížte hodnotu drsnosti povrchu, oceľ Vybrané na tento účel si vyžadujú menej rôznych materiálov, kvalitu spracovania vstrekovaním, jemnú a jednotnú štruktúru a počas leštenia by nemali byť žiadne ryhy alebo defekty pomarančovej kôry.

Keďže ľudia majú stále vyššie požiadavky na plastové výrobky, kladie sa veľa požiadaviek na vzhľad, výkon, cenu a ďalšie aspekty výrobkov. Preto je tiež potrebné, aby sa vstrekovacie formy neustále prispôsobovali vývoju nových technológií a robili zodpovedajúce vylepšenia na pôvodnom základe.