Technológia spracovania presných častí dutín vstrekovacích foriem

- 2023-06-09-

Technológia spracovania presných častí dutín vstrekovacích foriem


1) Plasty majú výhody nízkej hmotnosti, veľkej špecifickej pevnosti, dobrej izolácie, vysokej produktivity tvarovania a nízkej ceny. Plasty sa stali dobrou náhradou kovov a existuje trend plastifikácie kovových materiálov.

2) Vzhľadom na vývojové požiadavky na nízku hmotnosť a nízku spotrebu energie prešlo materiálové zloženie automobilových dielov zjavnými zmenami pri nahradení ocele plastom. Z pohľadu aplikácie automobilových plastov doma iv zahraničí sa množstvo automobilových plastov stalo dôležitým symbolom merania technickej úrovne výroby automobilov.

3) Vstrekovanie

Pretože môže vytvárať rôzne produkty so zložitou štruktúrou, presnou veľkosťou a kovovými vložkami naraz a cyklus formovania je krátky, môže to byť forma s viacerými dutinami a staré náklady sú nízke pri hromadnej výrobe a je to ľahko realizovateľná automatická výroba, ktorá zaujíma významné postavenie v priemysle spracovania plastov.

Na spracovanie vstrekovacej formy sa vo všeobecnosti vyžaduje, aby tvrdosť časti dutiny mala jednu hodnotu a príležitostne vyššiu. Metódy spracovania, ktoré možno použiť po tepelnej likvidácii, sú obmedzené na špeciálne spracovanie, ako je brúsenie, elektrické spracovanie a chemická korózia, ale na spracovanie možno použiť aj CNC frézovacie a obrábacie centrá, ale náklady na nástroj sú drahé, takže zameranie procesu je, ako rozdeliť, ktoré spracovanie je umiestnené pred tepelnou likvidáciou a ktoré je umiestnené po tepelnej likvidácii, aby sa minimalizovali staré náklady, zlepšila sa efektívnosť a kvalita balenia.

Vzhľadom na rôznorodosť samotných plastových dielov je štruktúra dutých dielov tiež veľmi odlišná. Na rozdiel od šablóny nemá jednoduchý popis procesu dutého dielu zmysel, náš názor je, že pri výbere materiálov by sa malo zvoliť malé množstvo vysokokvalitnej legovanej ocele s menšou deformáciou tepelným spracovaním, aby pre menšie diely pred tepelnou likvidáciou môže byť spracovaný na mieste a hotový diel je po vákuovej tepelnej likvidácii jednoducho vyleštený. Po druhé, pre všeobecné časti, ako sú otvory pre skrutky, otvory pre vodné cesty, otvory pre tlačné otvory atď., je potrebné ich pred likvidáciou za tepla spracovať a povrch dutiny a jadra zanecháva povrchovú úpravu. Po tretie, rovnako ako pri procese debnenia, urobte dobrú prácu pri porovnávacej konverzii pred a po tepelnej likvidácii. Proces procesu dutinových dielov možno definovať ako hrubé, polojemné sústruženie alebo frézovanie, tepelné odstraňovanie, jemné brúsenie, elektrické opracovanie alebo likvidácia povrchu, leštenie atď.

Aby sa zlepšila kvalita spracovania vstrekovacích foriem, okrem zlepšenia konštrukčnej úrovne je kľúčové pochopiť procesné usporiadanie tohto prepojenia Dobré procesné usporiadanie je predpokladom spracovania vstrekovacích foriem, aby sa zlepšila kvalita vstrekovacej formy spracovanie, musíme najprv zlepšiť úroveň procesu.