Proces vstrekovania priehľadných plastových výrobkov je prísny

- 2023-06-09-

Proces vstrekovania priehľadných plastových výrobkov je prísny

Vzhľadom na vysokú priepustnosť svetla priehľadných plastov musia výrobcovia spracovania plastových výrobkov vyžadovať prísne požiadavky na kvalitu povrchu plastových výrobkov a nesmú existovať žiadne značky, póry a bielenie. Hmlové haló, čierne škvrny, zafarbenie, slabý lesk a iné defekty, takže v celom procese vstrekovania na suroviny, zariadenia. Dizajn foriem a dokonca aj výrobkov musí venovať veľkú pozornosť a klásť prísne a dokonca aj špeciálne požiadavky. Po druhé, pretože priehľadné plasty majú väčšinou vysoký bod topenia a zlú tekutosť, aby sa zabezpečila kvalita povrchu produktu, je často potrebné vykonať jemné úpravy parametrov procesu, ako je vysoká teplota, vstrekovací tlak, rýchlosť vstrekovania atď. , takže vstrekovanie plastov môže nielen vyplniť formu, ale tiež nebude produkovať vnútorné napätie a spôsobiť deformáciu a praskanie produktu. Preto sa musia vykonávať prísne operácie od prípravy surovín, požiadaviek na vybavenie a formy, procesov vstrekovania a manipulácie so surovinami produktov.

Po prvé, príprava a sušenie materiálu môže ovplyvniť priehľadnosť produktu, pretože obsahuje akékoľvek nečistoty v plaste, takže sa skladuje a prepravuje. Počas procesu kŕmenia je potrebné venovať pozornosť tesneniu, aby sa zabezpečilo, že suroviny sú čisté. Predovšetkým suroviny obsahujú vlhkosť, ktorá spôsobí, že suroviny sa po zahriatí znehodnotia, preto sa uistite, že sušte, a pri vstrekovaní sa musí na kŕmenie použiť sušiaca násypka. Treba tiež poznamenať, že počas procesu sušenia by mal byť vstupný vzduch filtrovaný a odvlhčený, aby sa zabezpečilo, že suroviny nebudú kontaminované. Jeho proces sušenia, ako je proces sušenia priehľadných plastov: proces materiálu, teplota sušenia (°C), doba sušenia (h), hrúbka vrstvy materiálu (mm), poznámky: pmma70~802~430~40pc120~130>6 <30 cirkulačné sušenie horúceho vzduchu PET140~1803~4, uprednostňuje sa zariadenie na kontinuálne sušenie.

Po druhé, čistenie valca, skrutky a jej príslušenstva, aby sa zabránilo znečisteniu surovinami a v skrutke a príslušenstve sú uložené staré materiály alebo nečistoty, najmä slabá tepelná stabilita živice, takže pred použitím, po vypnutí sa používa čistiaci prostriedok na skrutky na vyčistenie každého kusu, aby sa na ňom nelepili nečistoty, keď nie je prípravok na čistenie skrutiek, na čistenie skrutky možno použiť PE, PS a iné živice. Pri dočasnom zastavení, aby sa zabránilo tomu, aby suroviny zostali pri vysokej teplote po dlhú dobu a nespôsobili rozpúšťanie, by sa mala znížiť teplota sušičky a suda, ako napríklad PC, PMMA a iné teploty suda by sa mali znížiť pod 160 °C. . (Teplota násypky pre PC by mala byť znížená pod 100 °C)

Po tretie, pri návrhu formy by ste mali venovať pozornosť problému (vrátane dizajnu produktu), aby sa predišlo zlému spätnému toku alebo nerovnomernému chladeniu spôsobenému zlým tvarovaním plastov, povrchovými chybami a zhoršením, vo všeobecnosti v dizajne formy, mali by ste venovať pozornosť nasledujúcim bodov. a = Hrúbka steny by mala byť čo najrovnomernejšia a sklon demontáže by mal byť dostatočne veľký; b = Prechodová časť by mala byť postupná. Elegantné prechody zabraňujúce ostrým rohom. Generovanie ostrých hrán, najmä PC produkty, nesmú mať zárezy; c = brána. Bežec by mal byť čo najširší a najkratší a poloha brány by mala byť nastavená podľa procesu zmršťovacej kondenzácie av prípade potreby by sa mala pridať studňa so studeným materiálom; d = povrch formy by mal byť hladký, drsnosť nízka (menej ako 0,8); e = výfukový otvor. Nádrž musí byť dostatočná na včasné vypustenie vzduchu a plynu z taveniny; f = okrem PET by hrúbka steny nemala byť príliš tenká, vo všeobecnosti nie menšia ako 1 mm.