Analýza príčin priehlbín a bielenia pri spracovaní plastovej formy Guangzhou Ideal

- 2023-06-05-

Analýza príčin priehlbín a bielenia pri spracovaní plastovej formy Guangzhou Ideal


Rozumiete spracovaniu vstrekovacích foriem a veľa ľudí tomu v podstate nerozumie. V skutočnosti je v posledných rokoch vývoj priemyslu spracovania vstrekovacích foriem v Číne relatívne dobrý a priestor pre vývoj produktov na spracovanie vstrekovacích foriem je tiež pomerne veľký, čo zmenilo spôsob spracovania a prinieslo veľké pohodlie do výroby. Ľudia mu preto nemusia byť vystavení, no stále je potrebné porozumieť niektorým jeho znalostiam, aspoň nepôsobiť ostrovtipne. Ďalej vás zavediem k pochopeniu príslušných znalostí o spracovaní plastových vstrekovacích foriem Guangzhou Ideal vo forme otázok a odpovedí.

1. Aké faktory by sa mali zvážiť pri výbere deliacej plochy plastovej vstrekovacej formy Guangzhou Ideal? Deliaca plocha je vybraná hlavne s ohľadom na pohodlie ťahu a ťahania jadra.

2. Aké sú základné komponenty plastovej vstrekovacej formy Guangzhou Ideal? Základné komponenty plastovej vstrekovacej formy Guangzhou Ideal sú: základňa formy, dutina formy, jadro formy, prítlačná doska, polohovací vodiaci stĺp a komponenty systému vodného chladenia.

3. Aké sú bežne používané materiály pre rám plastovej vstrekovacej formy Guangzhou Adil? Bežne používané materiály základne formy sú: S55, S45, S50 atď

4. Akým procesom tepelného spracovania musí vo všeobecnosti prejsť plastová vstrekovacia forma Guangzhou Ideal? Spracovanie vstrekovacích foriem vo všeobecnosti musí prejsť procesmi tepelného spracovania, ako je kalenie, temperovanie a nitridácia atď.

5. Čo je uvoľňovací prostriedok? Aké sú bežne používané separačné prostriedky? Aká je úloha? Uvoľňovacie činidlo je olejové činidlo nanesené na povrchu formy, vďaka ktorému sa obrobok po lepení ľahko odtiahne. Bežne používané odformovacie prostriedky sú suché, neutrálne, mastné, čím vyšší olej, tým väčší vplyv na povrchový efekt obrobku.

Prevádzkové podmienky a poruchové režimy plastových foriem vo veľkej miere súvisia so základnými požiadavkami na časti spracovania vstrekovaním plastov na spracovanie foriem. Po prvé, požiadavky na vzhľad plastových dielov na vstrekovanie sú vysoké a požiadavky na výrobky na vstrekovanie sú vyššie, takže hodnota drsnosti povrchu povrchu na spracovanie formy je veľmi malá, zvyčajne v R3 0, 2-0. 0255 m alebo menej, malé množstvo opotrebovania alebo korózie spôsobí, že bude neúčinný. Preto je potrebné leštiť od nuly, aby ste mohli pokračovať v používaní. Po druhé, rozmerová presnosť a presnosť vzájomnej zhody lisovaných dielov spracovaných formou sú potrebné na zaistenie tesnosti spojov a na zabránenie vlhkosti alebo vzhľadu plastových vstrekovaných dielov so znakmi po švoch. Pretože ak tam sú stopy, môže to ovplyvniť aj následné bežné používanie. Prevádzky na spracovanie plastových foriem venujú pri výrobe takýchto výrobkov osobitnú pozornosť aj týmto aspektom.

Keď má plastová forma priehlbiny, je to spôsobené najmä týmito tromi dôvodmi:

Po prvé, chladenie formy je nedostatočné a nedostatok času chladenia spôsobí vážne deformácie;

Po druhé, nedostatok konotačného tlaku plesní tiež predstaví túto situáciu;

Po tretie, hrúbka každej časti výrobku nie je rovnaká, v prípade takejto situácie je obvyklou metódou úpravy zníženie teploty valca a teploty formy, násilné ochladenie miesta, kde sa priehlbina vyskytuje, zarovnanie priehlbiny lokálne a kontrolovať rozdiel v hrúbke plánovaného produktu.

Pri bielení plastových výrobkov existujú najmä tieto dôvody:

Po prvé, nadmerný montážny tlak;

Po druhé, uvoľňovanie formy je slabé. V tomto prípade je celkovou metódou úpravy venovať pozornosť sklonu odliatku, aby sa splnil pri plánovaní plastovej formy a pri výrobe formy je potrebné zabezpečiť, aby dutina formy zostala svetlá a skutočný spracovanie času by malo okamžite znížiť vstrekovací tlak.