Regulácia teploty pre vstrekovanie

- 2023-06-05-

Regulácia teploty pre vstrekovanie


Teraz je použitie výrobkov vstrekovaných dielov veľmi veľa, používanie výrobkov vstrekovaných dielov, keď sú požiadavky na kvalitu veľmi vysoké, pretože horšie vstrekované diely pri použití nárazu sú relatívne veľké, takže pri výbere je potrebné zaplatiť pozornosť. Kvalita vstrekovaných dielov závisí vo veľkej miere od technológie spracovania a každý krok by mal byť počas spracovania prísne kontrolovaný, ale pri spracovaní vstrekovaných dielov sa objavia bubliny, čo nie je štandardné, takže sa poďme pozrieť na riešenie na bubliny pri spracovaní vstrekovaných dielov.

1. Keď je hrúbka steny produktu veľká, rýchlosť chladenia vonkajšieho povrchu je rýchlejšia ako rýchlosť chladenia centrálnej časti, preto, keď chladenie postupuje, živica v strede expanduje na povrch a zároveň sa zmršťuje, takže stredná časť nie je dostatočne vyplnená. Tento stav sa nazýva vákuové bubliny. Riešenie: a) Podľa hrúbky steny určte primeranú veľkosť brány a brány. Vo všeobecnosti by výška brány mala byť 50% ~ 60% hrúbky steny produktu. b) Kým nebude brána utesnená, ponechajte zodpovedajúci doplnkový injektážny materiál. C) Čas vstrekovania by mal byť o niečo dlhší ako čas tesnenia brány. d) Znížte rýchlosť vstrekovania a zvýšte vstrekovací tlak, e) Používajte materiály s vysokými stupňami viskozity taveniny.

2. Hlavné metódy riešenia bublín spôsobených tvorbou prchavých plynov sú: a) Úplné predsušenie. b) Znížte teplotu živice, aby ste zabránili tvorbe rozkladného plynu.

3. Bubliny spôsobené zlou tekutosťou je možné vyriešiť zvýšením teploty živice a formy a zvýšením rýchlosti vstrekovania.

Po úvode vyššie uvedeného článku sme sa dozvedeli, že bubliny pri spracovaní vstrekovaných dielov sú rozdelené do príčin a až po pochopení konkrétnych dôvodov môžeme urobiť riešenie, pokiaľ je metóda správna, môžete dobre vyriešiť problém s bublinami pri spracovaní dielov na vstrekovanie a neovplyvní to kvalitu vstrekovaných dielov.

Guangzhou Ideal Plastové vstrekovacie diely sa široko používajú pri spracovaní a zohrávajú veľmi dôležitú úlohu v plastových výrobkoch. Má to samo o sebe veľa výhod, je veľmi populárne v spracovateľskom priemysle, každý by mal byť v súčasnosti relatívne nový v oblasti spracovania dielov na vstrekovanie, nerozumie tomu, ako sa spracováva, a aké požiadavky má pri spracovaní?

1. Spracovanie v súlade s potvrdenými výkresmi alebo písomnými dokumentmi, nemôže zmeniť materiál, tvar, hrúbku a iné zmeny ovplyvňujúce pevnosť podľa vlastného uváženia, fluoroplastové vstrekovacie diely v zásade vybrať materiály, ktoré vyžadujú dobrú húževnatosť, odolnosť proti opotrebovaniu, lacnú cenu, a trochu sily;

2. Keď sa plechové výrobky alebo výrobky z opracovaného materiálu nahradia vstrekovacími časťami z fluoroplastov, v zásade sa hrúbka plastového výrobku zvýši a špecifická konštrukčná hrúbka závisí od štruktúry a funkcie výrobku;

3. Všetky časti, ktoré sa nedajú sformovať naraz a musia byť zlepené, musia byť pevné, ploché a zarovnaný koniec bez skrytého nebezpečenstva uvoľnenia;

V súčasnosti sú plastové výrobky v živote veľmi bežné, pretože ľudia používajú čoraz viac plastových výrobkov a existuje veľa druhov plastových výrobkov, ktoré sa široko používajú. Kvalita plastových výrobkov závisí od kontroly spracovania a vplyv spracovania na plastové výrobky je pomerne veľký, najmä pri spracovaní vstrekovaním je kontrola teploty, čo je veľmi dôležitý a náročný krok, preto je potrebná osobitná pozornosť. Teraz sa pozrime na kontrolu teploty spracovania vstrekovaním.

1. Proces plnenia formy využíva jednorozmerné vedenie tepla a zodpovedajúce chladenie je tiež jednorozmerné chladenie.

2. Po vstupe vysokoteplotnej tekutiny zostáva merná tepelná kapacita a vlastná tepelná vodivosť tvarovaného výrobku nezmenená.

3. V procese formovania produktu sú abrazíva a plastové diely v konštantnom teplotnom poli.

4. V poli konštantnej teploty, keď sa teplota jadra rovná teplote v čase tepelnej deformácie plastu, celý chladiaci cyklus končí. To tiež ukazuje, že horný a dolný limitný bod majú dve funkcie. Podľa rôznych požiadaviek na vstrekovanie sa líši aj teplota jeho hornej a dolnej hranice, takže v mnohých prípadoch je potrebné analyzovať špecifické problémy.